search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:26
MENU CLOSE

Η τρανσέξουαλ που κατεβαίνει υποψήφια στις τουρκικές εκλογές!

05.06.2015 06:41
Η τρανσέξουαλ που κατεβαίνει υποψήφια στις τουρκικές εκλογές! - Media

Η Deva Ozenen είναι τρανσέξουαλ, που εκδίδεται στους δρόμους του Ιζμίρ για να μπορέσει να ζήσει. Η 37χρονη έχει σοκάρει τη συντηρητική κοινωνία της Τουρκίας καθώς είναι υποψήφια στις τουρκικές εκλογές και διεκδικεί τις ψήφους των συμπατριωτών της.

 

Η Deva Ozenen είναι τρανσέξουαλ, που εκδίδεται στους δρόμους του Ιζμίρ για να μπορέσει να ζήσει. Η 37χρονη έχει σοκάρει τη συντηρητική κοινωνία της Τουρκίας καθώς είναι υποψήφια στις τουρκικές εκλογές και διεκδικεί τις ψήφους των συμπατριωτών της, ενώ δεν διστάζει να σταθεί απέναντι στον παντοδύναμο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε όλη τη διάρκεαι της προεκλογικής της καμπάνιας δέχεται επιθέσεις, απειλές και βρισιές. Η ίδια όμως ελπίζει… «Αν μπω στο κοινοβούλιο, αν κερδίσω στις εκλογές τότε θα με προστατεύουν οι νόμοι και θα μπορώ να μιλώ με θάρρος» λέει με τη βροντερή της φωνή που έκανε μια γυναίκα να της πετάξει τα φυλλάδια της στο πρόσωπο και να την φτύσει.

Η Ozenen κατεβαίνει υποψήφια με το κόμμα Ανατολία που ιδρύθηκε πριν από 6 μήνες με επικεφαλής μια γυναίκα πολιτικό την Emine Ülker Tarhan. Και οι δύο είναι νέες στην πολιτική και γι’ αυτό η 37χρονη ξέρει πως έχει έναν μακρύ και δύσκολο δρόμο μπροστά της.

Ελπίζει πως αν κερδίσει θα δώσει φωνή στην ομοφυλοφιλική κοινότητα της χώρας της και τα δικαιώματα λεσβιών, γκέι, μπαϊσέξουαλ και τρανσέξουαλ θα αναδειχθούν και θα προστατευθούν. «Αν περιμένουμε την τουρκική κοινωνία να είναι έτοιμη για μας τότε θα περιμένουμε για πολυυυυ καιρό» λέει με νόημα η Deva Ozenen

«Πηγαίνουμε ενάντια στο ρεύμα. Παλεύουμε για τα δικαιώματα μας και δεν μας νοιάζει αν η κοινωνία είναι έτοιμη γι’ αυτό ή όχι» συμπληρώνει.

Το μόνο που βλέπει μπροστά της με αισιοδοξία μάλιστα είναι η δημιουργία νομοθεσίας που αθ προστατεύει την ομοφυλοφιλική κοινότητα της Τουρκίας  από διακρίσεις και βίαιες συμπεριφορές. Ενδεικτικό είναι ότι το ισχύον Σύνταγμα της χώρας δεν αναφέρει καν τους ομοφυλόφιλους. Ενώ ακόμα και όταν ζητούν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τους διώχνουν ή τους επιτίθενται. «Και αυτό το λέω εκ πείρας» λέει η Ozenen. «Είχα πολλά όνειρα όταν ήμουν νέα» λέει η 37χρονη «αλλά χτύπησα σε πολλούς τοίχους μεγαλώνοντας» καταλήγει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:26