search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:19
MENU CLOSE

Ημέρα απελευθέρωσης για τη Σάσα, την Αλεξάνδρα και δυο λύκους

05.06.2015 13:00
Ημέρα απελευθέρωσης για τη Σάσα, την Αλεξάνδρα και δυο λύκους - Media

Στα πρότυπα καταφύγια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Νυμφαίο και τις Αγραπιδιές Φλώρινας μεταφέρθηκαν πριν από λίγη ώρα οι δύο αρκούδες και οι δύο λύκοι του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης.

 

Στα πρότυπα καταφύγια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Νυμφαίο και τις Αγραπιδιές Φλώρινας μεταφέρθηκαν πριν από λίγη ώρα οι δύο αρκούδες και οι δύο λύκοι του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης.

Στην επιχείρηση που διήρκεσε τρεις ώρες περίπου και ολοκληρώθηκε με επιτυχία πήραν μέρος η επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, η Κτηνιατρική Υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης και η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ με επικεφαλής τους καθηγητές Νατάσα Κομνηνού και Γιώργο Καζάκο.

Για την ασφαλή μεταφορά τους τα τέσσερα ζώα αρχικά ναρκώθηκαν και στη συνέχεια υπεβλήθησαν σε απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις προκειμένου να μεταφερθούν με οχήματα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στα Καταφύγια όπου θα ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους σε περιφραγμένο χώρο που αποτελεί φυσικό βιότοπο λύκου και αρκούδας.

Οι δύο αρκούδες, η Σάσα και η Αλεξάνδρα, είναι αδέρφια και ήρθαν στην Ελλάδα το Νοέμβριο του 1993 από το Ζωολογικό Κήπο του Βελιγραδίου. Βρέθηκαν σε ηλικία μόλις τριών μηνών να περιφέρονται χωρίς τη μητέρα τους που σκοτώθηκε σε ναρκοπέδιο. Σήμερα σε ηλικία 22 ετών θα ζήσουν μαζί με τις άλλες εννιά αρκούδες του Καταφυγίου στο Νυμφαίο. Εκεί μάλιστα θα συναντήσουν και δύο ακόμη αρκούδες που έχουν έρθει από το Ζωολογικό Κήπο του Βελιγραδίου, τη Βέσνα και τη Μπάρμπαρα.

Οι δύο λύκοι έχουν γεννηθεί στο Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για δύο θηλυκά ηλικίας 12 και 13 ετων. Θα ενταχθούν στο Καταφύγιο στις Αγραπιδιές Φλώρινας μαζί με τους οχτώ πρώην αιχμάλωτους λύκους που ζουν ήδη εκεί.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:18