search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:27
MENU CLOSE

Σαμαράς: Να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση με βάση το mail Χαρδούβελη

05.06.2015 17:18
Σαμαράς: Να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση με βάση το mail Χαρδούβελη - Media

Με επίθεση στον πρωθυπουργό απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην πρόκληση του κ. Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί επί της πρότασης των δανειστών.

Με επίθεση στον πρωθυπουργό απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην πρόκληση του κ. Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί επί της πρότασης των δανειστών.

Τρία πράγματα πρότεινε ο κ. Σαμαράς προς τον κ. Τσίπρα για την εθνική συνεννόηση: “Πρώτον να βάλετε τέλος στις συκοφαντίες. Δεύτερον να αλλάξετε πολιτική και να σταματήσετε να χαϊδεύετε τον δημόσιο τομέα. Εγώ πασχίζω για τον ιδιωτικό τομέα. Τρίτον να αποκατασταθεί η σταθερότητα και η αξιοπιστία της χώρας προς τα μέσα και προς τα έξω. Ρωτάτε εμάς τι θα κάνουμε; Φέρτε την τελική συμφωνία και θα σας πούμε.

«Δεν λέγατε την αλήθεια, λέγατε ψέματα για μήνες. Η ουσιαστικότερη πρόταση που θα είχα να σας κάνω θα ήταν να συνεχίσετε την διαπραγμάτευση με βάση το mail Χαρδούβελη» είπε ο Α. Σαμαράς και ακολούθως αναφέρθηκε στην πολιτική του όταν ήταν στην κυβέρνηση.

 «Η χώρα πάει σε αναγκαστικό δανεισμό» είπε ο Α. Σαμαράς και πρόσθεσε:

«Δεν λέγατε την αλήθεια ότι κάνατε πολιτική διαπραγμάτευση. Είναι θράσος ότι μας ζητάτε να τοποθετηθούμε αν συμφωνούμε με την πρόταση των δανειστών ή με την δική σας» είπε ο Α. Σαμαράς προς τον Α. Τσίπρα.

Συνεχίζοντας την επίθεση είπε ότι «η κυβέρνηση δεν πιάνει τους δημοσιονομικούς στόχους και έχει φέρει σε δύσκολη θέση την χώρα μειώνοντας την αξιοπιστία της».

Με ρωτάτε αν δέχομαι την δική σας πρόταση είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «αν είχαμε δεχθεί την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά θα είχε κλείσει από πέρυσι η πέμπτη αξιολόγηση. Η πρότασή σας μας φέρνει πίσω και χτυπάει την μεσαία τάξη». Φέρνετε φοροεπιδρομή, διασύρατε την χώρα είπε ακόμη ο A. Σαμαράς.

Απέρριψε δε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες λέγοντας ότι «δεν τις φοβόμαστε εμείς, δεν τις αντέχει η χώρα».

Ζητάτε να στηρίξουμε εμείς, αυτό που δεν στηρίζουν οι δικοί σας;

«Τι είναι η ΝΔ, η πιο υπάκουη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ;» ρώτησε ο Αντώνης Σαμαράς τον Αλέξη Τσίπρα κατά την διάρκεια της δευτερολογίας του, κάνοντας λόγο για ακραία δημαγωγία του πρωθυπουργού. «Ενημέρωση επί της ουσίας δεν είχαμε. Είχαμε επιστροφή στη γνωστή ρότα του κ. Τσίπρα, τη δημαγωγία», καταλογίζοντας στον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν γνωρίζει αν έχει την δεδηλωμένη στο κόμμα του.

Ο Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό σημείωσε ότι «ή θα κάνουμε εθνική συνεννόηση κάτω από τις προϋποθέσεις που θέσαμε ή φέρτε τη συμφωνία να σας πούμε τι ψηφίζουμε και τι όχι». Και εγκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρας λέγοντας: «Μη μιλάτε για το “Ζάππειο”, έχω να σας απαντήσω. Να δω τι θα απαντήσετε εσείς για το “πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης”».

«Σήμερα κάναμε μόνο παρατηρήσεις. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες» σχολίσε ο Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε λέγοντας πως «ζητάτε να στηρίξουμε εμείς, αυτό που δεν στηρίζουν οι δικοί σας; Ζητάτε να σας στηρίξουμε. Τι είναι η ΝΔ, η πιο υπάκουη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ;» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Μου είπατε να μην κυκλοφορώ μόνο στην Κηφισιά. Μόλις αυξήσετε τον ΦΠΑ, να πάμε μαζί μια βόλτα στα νησιά κ. Τσίπρα», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς κάνοντας λόγο για πρωτόγνωρη στάση πληρωμών και οικονομία που βουλιάζει. Όπως ανέφερε «από πού θα πάρετε τα λεφτά μετά τον Αύγουστο; Συμφωνία επιτρέπεται να κάνετε, Μνημόνιο απαγορεύεται». 

Κυβέρνηση προπαγανδιστών 

Από το περιστύλιο, και μετά το τέλος της συζήτησης στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: «Επειδή έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση προπαγανδιστών, θέλω να επαναλάβω και είμαι σαφής: Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να βρει συνενόχους στην αποτυχία πέφτει στο κενό».

«Δεν διαπραγματευόμαστε μαζί για το μέλλον», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας «και επομένως η αποτυχία και η αδυναμία συμφωνίας ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση και στον κ. Τσίπρα. Αποδείχθηκε ότι ο κ. Τσίπρας οργάνωσε την σημερινή συζήτηση επειδή αναζητά συνενόχους στην αποτυχία», κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:27