search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:01
MENU CLOSE

Φοιτητές του ΑΠΘ φωτογραφίζονται γυμνοί

07.06.2015 07:38
Φοιτητές του ΑΠΘ φωτογραφίζονται γυμνοί  - Media

Άνοιξε τις πύλες της η Ομαδική Έκθεση των φωτογραφικών ομάδων του ΑΠΘ, στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας του Πανεπιστημίου, με τίτλο «Η φωτογραφία στο ΑΠΘ». 

 

 

Άνοιξε τις πύλες της η Ομαδική Έκθεση των φωτογραφικών ομάδων του ΑΠΘ, στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας του Πανεπιστημίου, με τίτλο «Η φωτογραφία στο ΑΠΘ». 

Eντύπωση έχει προκαλέσει το έργο της φωτογράφου Άρτεμις Μάλτα η οποία φωτογράφισε φοιτητές δίνοντάς τους μόνο ένα μαντήλι και ζητώντας τους να κρύψουν όποιο μέρος του σώματός τους επιθυμούν.

Η φωτογράφος μιλώντας στο foititikanea.gr  επισήμανε ότι «έναυσμα της έκθεσης αυτής, είναι η γενικευμένη αντίληψη σχετικά με το “όμορφο”.Ιδιαίτερα αυτή που αναπαράγεται και υπαγορεύεται από τα ΜΜΕ και την μαζική κουλτούρα. Η δική μου προσέγγιση, δεν αναγνωρίζει ελαττώματα αλλά χαρακτηριστικά και όλα τα χαρακτηριστικά είναι όμορφα γιατί έχουν κάτι να πουν. Χρησιμοποίησα ένα μαντήλι, 12 φίλους, ένα δωμάτιο και μια κάμερα. Δίνοντας στον καθένα και την καθεμία το μαντήλι, πρότεινα να καλύψουν οι ίδιοι όχι όμορφο. Κάποιοι δεν έκρυψαν τίποτα και κάποιοι πολλά.  Κάποιοι ένιωσαν άνετα και ασφαλείς αμέσως, κάποιοι χρειάστηκαν χρόνο. Η διαδικασία έπαιξε τον ρόλο της. Όπως κι ο χώρος και η σχέση μου μαζί τους. Σαν απόρροια όλου αυτού, μια συνειδητοποίηση: Τα πρότυπα ομορφιάς υπάρχουν και ίσως θα υπάρχουν για πάντα, η επίδραση όμως που έχουν στον καθένα και την καθεμία από εμάς είναι διαφορετική, μεταβαλλόμενη, όχι προκαθορισμένη και σχετική».

Η Έκθεση θα έχει διάρκεια έως και τις 24 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτή τις εργάσιμες μέρες και ώρες 8:00-13:00 και 18:00-21:00.

 

Πηγή: foititikanea.gr  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:59