search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:12
MENU CLOSE

Τι είδαμε στο 11ο Athens Digital Arts Festival

08.06.2015 09:44
Τι είδαμε στο 11ο Athens Digital Arts Festival - Media

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) ολοκλήρωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας 25 Μαΐου ακόμα μία επιτυχημένη διοργάνωση. 

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) ολοκλήρωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας 25 Μαΐου ακόμα μία επιτυχημένη διοργάνωση. Φέτος, υπό τον τίτλο Public Space_s, το Φεστιβάλ ανέδειξε σε διάφορα σημεία του ιστορικού κέντρου της Αθήνας μία από τις πιο αντιφατικές έννοιες των ημερών μας: την έννοια του δημόσιου χώρου και την εμπειρία μας σε σχέση με αυτόν, ενεργοποιώντας την κριτική γλώσσα και την αισθητική του ψηφιακού μέσου.

Από τις 21 έως τις 24 Μαΐου, η Διπλάρειος Σχολή στην Πλατεία Θεάτρου, η Πλατεία Μοναστηρακίου και η Πλατεία Αγίας Ειρήνης φιλοξένησαν 150 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι με βασικό άξονα την ψηφιακή δημιουργία μοιράστηκαν με το κοινό τις δικές τους αφηγήσεις για το δημόσιο χώρο, επαναπροσδιορίζοντας τη θέση τους στο ψηφιακό περιβάλλον και το αστικό τοπίο.

Το 11ο Athens Digital Arts Festival, μέσα από την ξεχωριστή γλώσσα των νέων τεχνολογιών, των ήχων, των χώρων, των δικτύων πληροφορίας και των τεχνολογιών επικοινωνίας, δημιούργησε για τέσσερις ημέρες ένα δυναμικό δημόσιο χώρο αναδεικνύοντας τις ποικίλες εκφάνσεις της ψηφιακής δημιουργίας.

Διαδραστικά έργα, οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, διαδικτυακά έργα και ψηφιακή εικόνα, παράλληλα με τις προβολές video art και animation, δημιούργησαν μια φουτουριστική και ταυτόχρονα ρεαλιστική ατμόσφαιρα στον εκθεσιακό χώρο της Διπλαρείου Σχολής. Σε αυτό το πλαίσιο, το κοινό αλληλεπίδρασε με την καλλιτεχνική κοινότητα μέσα από τις παρουσιάσεις διεθνών φεστιβάλ, τα συμμετοχικά εργαστήρια και τις ομιλίες καλλιτεχνών, ολοκληρώνοντας την οπτικοακουστική τους εμπειρία μέσα από το πολυεπίπεδο πρόγραμμα μουσικών πειραματισμών, performance, συναυλιών και συναρπαστικών DJ sets.

Το ADAF ευχαριστεί όσους συμμετείχαν και υποστηρίξαν τη φετινή διοργάνωση και ανανεώνει το ραντεβού στο Athens Digital Arts Festival 2016 δίνοντας την υπόσχεση για μία ακόμα πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:07