search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:17
MENU CLOSE

Travel App: Η νέα δωρεάν εφαρμογή για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες – καταναλωτές

08.06.2015 12:02
Travel App: Η νέα δωρεάν εφαρμογή για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες - καταναλωτές - Media

Υπάρχουν πολλές δύσκολες καταστάσεις που κάθε ταξιδιώτης – καταναλωτής, ενδέχεται να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο εξωτερικό. 

 

Υπάρχουν πολλές δύσκολες καταστάσεις που κάθε ταξιδιώτης – καταναλωτής, ενδέχεται να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο εξωτερικό. Όλες αυτές πλέον μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα, χάρη στη νέα εφαρμογή (Travel app) για κινητά που δημιούργησε το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή, μέσω της οποίας μπορεί να αντληθεί πληροφόρηση για σειρά συναλλακτικών ή καταναλωτικών προβλημάτων.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας, η εφαρμογή είναι ο απαραίτητος σύντροφος κάθε ταξιδιού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στην Ισλανδία και τη Νορβηγία αφού βοηθά τους καταναλωτές να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν τις δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να ανακύψουν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο εξωτερικό. Εκτός από τα ταξίδια για διακοπές, η εφαρμογή είναι επίσης πολύ χρήσιμη και για όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, καθώς και για όσους φοιτούν στο εξωτερικό.

Το Travel App παρέχει νομικές πληροφορίες σε 25 ευρωπαϊκές γλώσσες. Οι καταναλωτές μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους για καταναλωτικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν όπως, για παράδειγμα, θέματα που αφορούν την αγορά ελαττωματικών προϊόντων, ματαίωσης ή καθυστέρησης μιας πτήσης ή προβλήματα με την ενοικίαση αυτοκινήτων.

Κατηγορίες του Travel App: Ειδικότερα, οι καταναλωτές μπορούν να επισκεφθούν τις εξής επιμέρους κατηγορίες ενημέρωσης από το Travel App: λιανικές αγορές, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, διαμονή σε ξενοδοχείο, ιατρική περίθαλψη, αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, ταξίδια με λεωφορεία και πλοία. Υπάρχουν επίσης κάποιες συμβουλές σχετικά με το διαδίκτυο και χρήση κινητού τηλεφώνου στο εξωτερικό.

Επιπλέον στην εφαρμογή, ο καταναλωτής μπορεί να βρει τηλεφωνικούς αριθμούς και στοιχεία επικοινωνίας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας των Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή και των πρεσβειών.

Πού μπορεί να βρει ο καταναλωτής το Travel App: Η εφαρμογή είναι δωρεάν και λειτουργεί και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Είναι διαθέσιμη για κινητές συσκευές με λειτουργικά συστήματα iOS, Android και Microsoft Windows.

Ο καταναλωτής μπορεί να “κατεβάσει” την εφαρμογή από τους παρακάτω ιστότοπους:

Για Android (Google Playstore)

Για iOS (Apple app store)

Για Windows Phone (Windows Apps+GamesStore)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:11