search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:49
MENU CLOSE

Βγαίνει από τη φυλακή τον Αύγουστο ο Πιστόριους

08.06.2015 13:12
Βγαίνει από τη φυλακή τον Αύγουστο ο Πιστόριους - Media

Ελεύθερος με αναστολή πρόκειται να αφεθεί ο Όσκαρ Πιστόριους τον Αύγουστο, έπειτα από 10 μήνες στη φυλακή. 

 

Ελεύθερος με αναστολή πρόκειται να αφεθεί ο Όσκαρ Πιστόριους τον Αύγουστο, έπειτα από 10 μήνες στη φυλακή. 

Ο Νοτιοαφρικανός Χρυσός Παραολυμπιονίκης, που εκτίει ποινή πενταετούς κάθειρξης για τη δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ το 2013, ενδέχεται να αφεθεί ελεύθερος στις 21 Αυγούστου, δήλωσε την Δευτέρα αξιωματούχος των σωφρονιστικών αρχών.

“Συνιστούμε να τεθεί υπό καθεστώς περιορισμένης ελευθερίας στις 21 Αυγούστου”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζακ Μοντίζε, επίτροπος των σωφρονιστικών υπηρεσιών της Νότιας Αφρικής. “Η αρμόδια επιτροπή θα λάβει μία απόφαση αυτή την εβδομάδα”.

Μέλος της οικογένειας του Όσκαρ Πιστόριους είχε δηλώσει στο Ρόιτερς ότι ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης θα αφεθεί ελεύθερος με αναστολή τον Αύγουστο.

“Ο ‘Οσκαρ θα αφεθεί ελεύθερος με αναστολή έως τα τέλη Αυγούστου”, δήλωσε μέλος της οικογένειας του Πιστόριους που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Εξάλλου, πηγή του ανώτατου δικαστηρίου της Νότιας Αφρικής είχε δηλώσει στο AFP πως η εκδίκαση της έφεσης που άσκησαν οι εισαγγελείς στην καταδίκη του Πιστόριους σε πενταετή κάθειρξη θα γίνει τον Νοέμβριο.

“Δεν έχει ορισθεί καμία συγκεκριμένη ημερομηνία προς το παρόν, όμως μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως η έφεση θα εκδικαστεί τον Νοέμβριο φέτος”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή του ανώτατου δικαστηρίου της Νότιας Αφρικής.

Η 29χρονη Στέενκαμπ, απόφοιτος της Νομικής και μοντέλο, σκοτώθηκε το 2013, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, όταν ο Πιστόριους την πυροβόλησε μέσω της πόρτας της τουαλέτας, που ήταν κλειδωμένη από μέσα, στο πολυτελές σπίτι του στην Πρετόρια.

Εισαγγελείς είχαν ζητήσει να καταδικαστεί για φόνο, όμως ο αθλητής υποστήριξε πως πυροβόλησε θεωρώντας λανθασμένα πως πίσω από την πόρτα κρυβόταν ένας διαρρήκτης.

Οι εισαγγελείς άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Αν καταδικαστεί για φόνο, ο Πιστόριους μπορεί να καταδικαστεί σε κάθειρξη τουλάχιστον 15 ετών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:43