search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:57
MENU CLOSE

Στην αγκαλιά της μητέρας του το αγόρι της «βαλίτσας»

08.06.2015 17:40
Στην αγκαλιά της μητέρας του το αγόρι της «βαλίτσας» - Media

Ένα αγοράκι από την Ακτή Ελεφαντοστού, ηλικίας 8 ετών, το οποίο είχαν ανακαλύψει οι αρχές πριν από έναν μήνα κρυμμένο σε μία βαλίτσα, ξαναβρέθηκε με τη μητέρα του τη Δευτέρα, ενώ ο πατέρας του, που συνελήφθη επειδή επιχείρησε να τον μεταφέρει παράνομα στην Ισπανία, αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος.

 

Ένα αγοράκι από την Ακτή Ελεφαντοστού, ηλικίας 8 ετών, το οποίο είχαν ανακαλύψει οι αρχές πριν από έναν μήνα κρυμμένο σε μία βαλίτσα, ξαναβρέθηκε με τη μητέρα του τη Δευτέρα, ενώ ο πατέρας του, που συνελήφθη επειδή επιχείρησε να τον μεταφέρει παράνομα στην Ισπανία, αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος.

«Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι, θα φύγουμε με τον μικρό και θα προσπαθήσουμε να αναζητήσουμε τον πατέρα» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Χουάν Ισίδρο Φερνάνδεθ Ντίαθ στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στην Θέουτα, τον ισπανικό θύλακα στο βόρειο Μαρόκο όπου ο μικρός Άντου Ουατάρα είχε μεταφερθεί σε ένα κέντρο ανηλίκων.

«Πληρώσαμε την εγγύηση και θα τον αφήσουν ελεύθερο» προσέθεσε ο ίδιος αναφερόμενος στον πατέρα, Άλι Ουατάρα, που παρέμεινε προφυλακισμένος εδώ και ένα μήνα.

Οι συνοριοφύλακες της Θέουτα έμειναν εμβρόντητοι την 7η Μαΐου μόλις ανακάλυψαν το αγοράκι που κρυβόταν σε μία βαλίτσα, την οποία κρατούσε μία νεαρή γυναίκα.

Λίγες ώρες αργότερα οι αρχές συνέλαβαν τον πατέρα με την κατηγορία ότι είχε προσπαθήσει να μεταφέρει τον γιο του στην Ισπανία παράνομα.

Ο πατέρας διαμένει νομίμως στη Φουερτεβεντούρα, στις Κανάριες Νήσους.

Η σύζυγός του ήρθε να μείνει μαζί του στο νησί αυτό πριν από έναν χρόνο μαζί με την 11χρονη κόρη τους.

Όσο για τον Άντου, είχε μείνει στην Ακτή Ελεφαντοστού, στο χωριό Ασουεφρί (βορειοανατολικά) με τη γιαγιά του και τον αδελφό του.

Το 2014 η γιαγιά πέθανε και ο Άλι Ουαταρά ζήτησε άδεια παραμονής για το παιδί, στο όνομα της οικογενειακής επανασύνδεσης, σύμφωνα με τον δικηγόρο.

Ωστόσο, ο μικρός δεν πήρε άδεια παραμονής επειδή το οικογενειακό εισόδημα ήταν μικρότερο από αυτό που προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Το παιδί υποβλήθηκε σε τεστ DNA το οποίο απέδειξε τη συγγένειά του με τη μητέρα του, γεγονός που οδήγησε τις αρχές να δώσουν το πράσινο φως για την επανασύνδεσή τους.

«Πρόκειται για μία πολύ όμορφη ημέρα» προσέθεσε η ίδια.

Η Θέουτα και η Μελίγια, ισπανικοί θύλακες στο Μαρόκο, είναι δύο από τις πύλες εισόδου πολλών παράτυπων μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη διά ξηράς ή ριψοκινδυνεύοντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο πάνω σε σαπιοκάραβα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:56