search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:33
MENU CLOSE

Bloomberg: Πού είναι ο Ερντογάν; Η πιο διάσημη μορφή των τουρκικών εκλογών έχει εξαφανιστεί!

10.06.2015 07:18
Bloomberg: Πού είναι ο Ερντογάν; Η πιο διάσημη μορφή των τουρκικών εκλογών έχει εξαφανιστεί! - Media

Μετά την απώλεια της απόλυτης πλειοψηφίας στη τουρκική Βουλή, που το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης διατηρούσε από το 2002, η απουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από κάθε δημόσια εμφάνιση είναι καταφανής.

 

Με την εξαφάνιση, εδώ και τρεις μέρες, του μέχρι πρότινος ισχυρού άντρα της Τουρκίας ασχολείται το Bloomberg. 

Μετά την απώλεια της απόλυτης πλειοψηφίας στη τουρκική Βουλή, που το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης διατηρούσε από το 2002, η απουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από κάθε δημόσια εμφάνιση είναι καταφανής.

Η τελευταία δημόσια εμφάνισή του ήταν στο εκλογικό τμήμα που ψήφισε, στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή. Έκτοτε έχει κλειστεί στο παλάτι του – που αριθμεί 1.150 δωμάτια – στην Άγκυρα.

Μάλιστα, ειρωνευόμενοι τον επίδοξο «σουλτάνο», οι Τούρκοι έφτιαξαν ένα ψηφιακό ρολόι που καταγράφει τις ώρες της απουσίας του Ερντογάν.

Ο Ερντογάν υπολόγιζε σε νέα ξεκάθαρη νίκη του AKP, που θα τον ισχυροποιούσε και θα του επέτρεπε να αλλάξει το Σύνταγμα και το κέντρο άσκησης εξουσίας στην Τουρκία να μετατοπιστεί από το κοινοβούλιο στο γραφείο του.

Στόχος που πια μοιάζει άπιαστος, με σύσσωμη την αντιπολίτευση να εμφανίζεται ενωμένη σε μόνο ένα ζήτημα: Ο Ερντογάν δεν πρέπει να αποκτήσει άλλη εξουσία.

Η νέα σύνθεση του κοινοβουλίου, που περιλαμβάνει από ακροδεξιά μορφώματα μέχρι το αριστερό φιλοκουρδικό μέτωπο HDP, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην σχηματιστεί κυβέρνηση και η Τουρκία να οδηγηθεί σε νέες εκλογές μέσα σε 45 μέρες.

Η επόμενη προγραμματισμένη δημόσια παρουσία του Ερντογάν είναι σε μαθητική εκδήλωση στην Άγκυρα, μεθαύριο.

Κανείς δεν ξέρει αν μέχρι τότε ο μέχρι πρόσφατα ισχυρός άντρας της Τουρκίας θα βγει από το παλάτι του. Όπως όλα δείχνουν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περιμένει να κατακάτσει η σκόνη της εκλογικής του αποτυχίας πριν πραγματοποιήσει την επόμενη κίνησή του, καταλήγει το Bloomberg. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:33