search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:07
MENU CLOSE

Ο τουρισμός στα χέρια τους

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1868
11-06-2015
14.06.2015 03:00
Ο τουρισμός στα χέρια τους - Media

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν οι υπαλλήλοι της ΥΠΑ για την ομαλότητα των πτήσεων, εν μέσω τουριστικής περιόδου.

 

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν οι υπαλλήλοι της ΥΠΑ για την ομαλότητα των πτήσεων, εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Πέρασε στα «μονόστηλα» των εφημερίδων και στα «ψιλά γράμματα» των ενημερωτικών σάιτ. Όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα ο τουρισμός κρέμεται ουσιαστικά στους υπαλλήλους της ΥΠΑ, οι οποίοι «υπερβάλλουν εαυτόν» προκειμένου να εξασφαλίσουν την ομαλότητα των εγχώριων και διεθνών πτήσεων και την ασφάλεια εκατομμυρίων επιβατών.
 
Εν μέσω, μάλιστα, της τουριστικής περιόδου, οπότε ο αριθμός των αεροσκαφών που προσγειώνονται και απογειώνονται από τα κεντρικά και περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας πολλαπλασιάζεται.
 
Οι διαδοχικές περικοπές των τελευταίων χρόνων στον προϋπολογισμό της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας οδήγησε τη νευραλγική υπηρεσία σε οικονομικό «έμφραγμα».
 
Τις τελευταίες ημέρες η ΥΠΑ βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα ζήτημα που απειλούσε άμεσα τόσο την ασφάλεια των πτήσεων όσο και τη φήμη της χώρας στο εξωτερικό: Έντεκα περιφερειακά αεροδρόμια, που εξυπηρετούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Ρόδος, η Κως, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Σκιάθος κ.ά., απειλούνταν με «λουκέτο» τη νύχτα.
 
Αυτό θα σήμαινε τη ματαίωση εκατοντάδων πτήσεων τσάρτερ από το εξωτερικό, αφού οι μεγάλοι διεθνείς τουριστικοί πράκτορες έχουν σημαντικά οικονομικά οφέλη στα πακέτα που κλείνουν για τους πελάτες τους με τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται.
 
Ήδη το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης τέθηκε για μια εβδομάδα εκτός λειτουργίας τη νύχτα, με συνέπεια ο εκεί διοικητής να υποχρεωθεί, μπροστά στις πιέσεις των τοπικών φορέων του νησιού και τον κίνδυνο να «τιναχθεί στον αέρα» η έναρξη της τουριστικής περιόδου, να πάρει την ευθύνη για το άνοιγμα του αεροδρομίου για τις βραδινές πτήσεις, με βοηθητικά συστήματα αεροπλοήγησης. Με όποιους κινδύνους συνεπάγεται η συγκεκριμένη ενέργεια.
 
Καθυστερήσεις
 
Αιτία της απαγόρευσης των νυχτερινών πτήσεων ήταν η καθυστέρηση στην ανανέωση της άδειας χρήσης των ραδιοβοηθημάτων που διαθέτουν τα συγκεκριμένα αεροδρόμια. Πρόκειται για βοηθητικά ηλεκτρονικά συστήματα αεροναυσιπλοΐας με τα οποία είναι εφοδιασμένα μικρά αεροδρόμια που δεν έχουν ραντάρ για τον έλεγχο των πτήσεων.
 
Η μη πιστοποίηση των ραδιοβοηθημάτων οφειλόταν όχι σε κάποια βλάβη, αλλά στο γεγονός ότι τα δύο ειδικά αεροσκάφη της ΥΠΑ που πραγματοποιούν τους οκταμηνιαίους ελέγχους στα επιβοηθήματα, βρίσκονται το μεν ένα (με έτος κατασκευής το 1978) για συντήρηση στη Γερμανία, το δε δεύτερο, ηλικίας μόλις 8 ετών, που κόστισε στο ελληνικό κράτος 33 εκατομμύρια ευρώ, καθηλωμένο, τους τελευταίους τέσσερις μήνες, στο αεροδρόμιο των Σπάτων, εξαιτίας προβλήματος στον κεντρικό υπολογιστή, αλλά και μιας παλαιότερης οφειλής ύψους μόλις 20.000 ευρώ του Δημοσίου στην κατασκευάστρια εταιρεία.
 
Σαν να μην αρκούσε αυτό, οι δύο εξειδικευμένοι Έλληνες πιλότοι, εξαιτίας της υποχρεωτικής «αργίας» στην οποία βρίσκονται τον τελευταίο μήνα, αφού δεν έχουν σκάφος για να πετάξουν, έχασαν την προθεσμία για την ανανέωση της πτητικής τους άδειας.
 
Τώρα η ΥΠΑ κάνει «αγώνα δρόμου» για να επισκευάσει εγκαίρως το ένα από τα δύο αεροσκάφη, ώστε και το μπλακ-άουτ στα αεροδρόμια να αποφευχθεί, αλλά και οι πιλότοι να προλάβουν να ανανεώσουν τις άδειές τους έως τα τέλη Ιουνίου, φέρνοντας εκπαιδευτή στη χώρα μας. Αλλιώς, είναι υποχρεωμένοι να μεταβούν σε ειδικό «σχολείο» στις ΗΠΑ, με συνέπεια τουλάχιστον ένα εικοσαήμερο επιπλέον καθυστέρησης στους ελέγχους των ραδιοβοηθημάτων.
 
Ύστερα από πιέσεις του σωματείου των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και την επιστολή που έστειλαν προς τη διοίκησή της και το υπουργείο Μεταφορών, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης ενήργησε για την αποδέσμευση των χρημάτων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και επισκευής των δύο αεροσκαφών της ΥΠΑ.
 
Έτσι, από την Παρασκευή επέστρεψε από τη Γερμανία στην Ελλάδα το πρώτο αεροπλάνο, ενώ ήδη διενεργούνται ενέργειες για την εξόφληση των εκκρεμών οφειλών στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του Τσέσνα, ώστε και το δεύτερο σκάφος να επισκευαστεί και έως το τέλος του μήνα να αρχίσει και αυτό τους ελέγχους.
 
Τσεκούρεμα
 
Όμως το ζήτημα των ραδιοβοηθημάτων είναι ένα μόνο από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξαιτίας των «τσεκουρεμένων» προϋπολογισμών, της αποχώρησης λόγω συνταξιοδότησης, δίχως ν’ αντικατασταθούν (370 εργαζόμενοι το υπάρχον δυναμικό) πολλών υπαλλήλων της υπηρεσίας, των προβλημάτων στον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών που τους τελευταίους μήνες γίνεται χάρη στη βοήθεια της Πολεμικής Αεροπορίας, αφού οι διαγωνισμοί που προκηρύχθηκαν στο παρελθόν από τη διοίκηση κηρύχθηκαν «άγονοι» λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τις εταιρείες, που «κουράστηκαν» από τα «φέσια» του Δημοσίου και την επί πιστώσει διάθεση καυσίμων, και της πλημμελούς συντήρησης των γηρασμένων ηλεκτρονικών συστημάτων, λόγω έλλειψης χρημάτων για την αγορά ανταλλακτικών.
 
«Υποχρεωνόμαστε να καταφεύγουμε σε αλχημείες για να καλύψουμε τα κενά του καλοκαιριού σε περιοχές του δικτύου όπου οι ανάγκες σε προσωπικό αυτή την περίοδο είναι αυξημένες. Για παράδειγμα, στη Μύκονο και τη Σάμο υπάρχει μόνο ένας συνάδελφος σε κάθε σταθμό, αντίστοιχα, για την κάλυψη των αναγκών. Είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να είναι σε θέση να δουλεύουν σερί επί τρεις μήνες δίχως ρεπό, 24 ώρες το 24ωρο;» αναρωτιέται ο Θ. Καλογερόπουλος, υπεύθυνος της ΥΠΑ στο Τμήμα Τηλεπικοινωνιών.
 
Ανεξάρτητα από τα προβλήματα, η ΥΠΑ μπορεί ακόμα να υπερηφανεύεται για το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών, καθώς και για τα μηδενικά ποσοστά αεροπορικών δυστυχημάτων ή προβλημάτων στις πτήσεις στο ελληνικό FIR. Παράλληλα, οι υπάλληλοι της υπηρεσίας συμμετέχουν τακτικά σε διεθνή σεμινάρια μετεκπαίδευσης. Ακόμα και αν πολλές φορές οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να καλύπτουν από την τσέπη τους τα έξοδα του ταξιδιού.
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:07