search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:56
MENU CLOSE

Η Τέχνη διώχνει τον φόβο από τα κελιά…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1868
11-06-2015
13.06.2015 03:00
Μήνυμα της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση λίγο πριν τη δίκη της Χρυσής Αυγής - Media

Μου φάνηκε από τα πιο έξυπνα αφιερώματα που γίνονται αυτή την εποχή, γι’ αυτό σπεύδω να το στηρίξω με την ψυχή μου.

 
Μου φάνηκε από τα πιο έξυπνα αφιερώματα που γίνονται αυτή την εποχή, γι’ αυτό σπεύδω να το στηρίξω με την ψυχή μου. Η ΕΠΑΝΟΔΟΣ – Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακιζομένων, ΝΠΙΔ εποπτευόμενο από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διοργανώνει Παρασκευή και Σάββατο, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, ένα καλλιτεχνικό, εκπαιδευτικό και επιστημονικό αφιέρωμα με θέμα «Η Τέχνη διώχνει τη σκιά του φόβου μέσα και έξω από τη φυλακή».  Το πολύμορφο αυτό αφιέρωμα, που συνδυάζει το θέατρο, τον λόγο, την εκπαίδευση και την επιστημονική προσέγγιση, στοχεύει να αναδείξει τη σημασία της τέχνης στην επανένταξη των κρατουμένων, των αποφυλακισμένων και των ενηλίκων, που βρίσκονται σε διαδικασία απεξάρτησης. Περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια για επαγγελματίες, δρώμενα από τις θεατρικές ομάδες των συνεργαζόμενων φορέων και επιστημονικό συνέδριο γύρω από τη συμβολή της τέχνης του θεάτρου στην κοινωνική επανένταξη.  
 
Το πρόγραμμα
 
Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015
10:00-16:00: Αίθουσα δοκιμών +4 . Η επίδραση της τέχνης στην επανένταξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων. Βιωματικό σεμινάριο – masterclass με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων που εξειδικεύονται στη θεατρική έκφραση μέσα στη φυλακή. Συντονιστές: Στάθης Γράψας (Ελλάδα και Αυστραλία): Ηθοποιός, υπεύθυνος θεατρικών ομάδων κρατουμένων ανηλίκων και ενηλίκων. Michalis Traitsis (Ιταλία, Λατινική Αμερική): Σκηνοθέτης και θεατρικός παιδαγωγός, ιδρυτής και συντονιστής των δράσεων του BalamòsTeatro. Joanna Lewicka (Πολωνία, Γερμανία): Εμψυχώτρια δράματος, διευθύντρια θεατρικών οργανισμών στην Πολωνία και τη Γερμανία.
«Δρώντας θεατρικά». 21:00-23:00: Μικρή Σκηνή. Θεατρικά δρώμενα από τις ομάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, του ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΩ, του 18 ΑΝΩ και της ΕΠΑΝΟΔΟΥ.  
21:00-21:30 . Παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού: «Φτερά Αγγέλου».  Δημιουργία video: Παναγιώτης Γούμπουρος και Τάσος Γεωργακόπουλος με τη συνεργασία του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ
21:30-22:00 . Θεατρική ομάδα του ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΩ: «-Κ*- : Μια σύνοψη του έργου *Όπως Κ.όσμος Όπως Κ.ορυδαλλός» του Τσιμάρα Τζανάτου. Σκηνοθεσία: Χρύσα Καψούλη-DameBlanche
22:00-22:30 . Θεατρική ομάδα του 18 ΑΝΩ:  Απόσπασμα από το θεατρικό έργο «Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές» του Μαξ Φρις.
Μετάφραση: Νάσος Βαγενάς. Διασκευή: Η ομάδα. Σκηνοθεσία – συντονισμός: Παναγιώτης Ζαγανιάρης. 
22:30-23:00 . Θεατρική ομάδα της ΕΠΑΝΟΔΟΥ: «Διάλογος ανάμεσα στο έξω και το μέσα», μία παραγωγή της θεατρικής ομάδας. Σκηνοθεσία – διδασκαλία: Γιώργος Δάμπασης – Σοφία Ιωαννίδη.
Θεατρική ομάδα Αυλώνα: Δήμος Α., Γιάννης Α., Συμεών Κ., Βαγγέλης Κ., Γιώργος Μ., Κωνσταντίνος Σ., Παναγιώτης Σ., Husain M., Sadiq S., Ozer T., Hamis A., Μαρίνος Λ., Ευάγγελος Κ., Δήμος Κ.
Στο φουαγιέ προβάλλονται φωτογραφίες και βίντεο από την καλλιτεχνική διαδρομή των ομάδων και βίντεο από τις παραστάσεις και τα θεατρικά δρώμενα κρατουμένων, παραγωγές του BalamòsTeatro στην Ιταλία. 
 
Σάββατο 13 Ιουνίου 2015
11:00-17:00: Μικρή Σκηνή. Διάλογος με το κοινό: «Η Τέχνη διώχνει τη σκιά του φόβου μέσα και έξω από τη φυλακή».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:55