search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:11
MENU CLOSE

Κανείς δεν «ξεφεύγει» απ’ τη Ζωή

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1868
11-06-2015
14.06.2015 03:00
pod_1106_011_cmyk.pdf_-_adobe_acrobat_pro_extended.jpg

Θα πόνταρε κανείς έστω και ένα ευρώ στο ότι η σφοδρή σύγκρουση μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Γιάννη Πανούση ήταν το τελευταίο επεισόδιο τής – ιδιαίτερα θερμής, όπως αποδεικνύεται – πολιτικής τους σχέσης;

 

Θα πόνταρε κανείς έστω και ένα ευρώ στο ότι η σφοδρή σύγκρουση μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Γιάννη Πανούση ήταν το τελευταίο επεισόδιο τής – ιδιαίτερα θερμής, όπως αποδεικνύεται – πολιτικής τους σχέσης; 

Μάλλον κανένας… «Κλειδωμένο» δείχνει το στοίχημα, κατά την ορολογία που χρησιμοποιούν οι μπούκηδες.
 
Το ερώτημα είναι ποιος από τους δύο θα «απασφαλίσει» πρώτος, στην πρώτη ευκαιρία που θα τους δοθεί…
 
Αν και η περίοδος που διανύουμε, από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την άνοδό του στην εξουσία μέχρι και σήμερα, εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον κρίσιμη, δεν λείπουν οι έντονες διαφωνίες, οι καυγάδες, τα επεισόδια και οι συγκρούσεις εντός, εκτός και επί τα αυτά του Κοινοβουλίου.
 
Με δεδομένο ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν μασάει τα λόγια της και δεν κάνει κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια να «μακιγιάρει» το θερμό ταμπεραμέντο της, κρατάει βασικό ρόλο σε διενέξεις όχι μόνο με τους πολιτικούς της αντιπάλους, αλλά και με συντρόφους της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος… 
 
«Φίλεια» πυρά 
 
«Προσωπική άποψη» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης τις δηλώσεις, στις αρχές Μαρτίου, της προέδρου της Βουλής για επανεξέταση των διατάξεων που ψηφίστηκαν χωρίς τις ψήφους των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
 
«Δεν συμμερίζομαι, προσωπικά, την άποψη ότι πρέπει να προσμετράμε για την εγκυρότητα μιας ψηφοφορίας στη Βουλή την ψήφο των παρόντων ή των απόντων βουλευτών», είπε ο Νίκος Φίλης προσθέτοντας ότι «τα όσα είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου είναι σε συνέχεια μιας προσωπικής της άποψης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέτει θέμα ακυρότητας νόμων επειδή δεν ήταν παρόντες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Θέτουμε θέμα ακυρότητας νόμων για άλλους λόγους».
 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του πρώτου νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αφορμή για τη δημιουργία έντασης που έφτασε στα πρόθυρα της έκρηξης είχε δώσει η πρόταση της Κωνσταντοπούλου, την οποία τελικά απέσυρε, να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου κατόπιν αιτήματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο απερρίφθη, καθώς δεν τηρούσε τις προϋποθέσεις που ορίζει ο κανονισμός της Βουλής. 
 
«Έχει μεγάλη σημασία το κλίμα ευρύτατης, τολμώ να πω, εθνικής συναίνεσης για το νομοσχέδιο. Εφόσον, θεσμικά, υπάρχει ευρύτατη αποδοχή, τα ζητήματα που προκύπτουν από ατυχείς χειρισμούς – να σημειώσω ότι ουδείς εκφράζει την αυθεντική λειτουργία της Βουλής, αναφέρομαι σε όλες τις πτέρυγες και όλες τις πλευρές –, ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε, ελάχιστα τιμούν τη Βουλή.
 
Αντίθετα, δίνει λάθος σήμα στην κοινή γνώμη και προάγει την πολιτική απαξίωση. Άλλη αντιμετώπιση ήθελε ο κόσμος και όχι διαδικαστικές αντιδικίες» είχε σημειώσει τότε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ «καρφώνοντας» τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τους χειρισμούς της. 
 
Ο Φίλης είχε επικρίνει την πρόεδρο της Βουλής και για το επεισόδιο με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων έξω από το Κοινοβούλιο εκείνο το βροχερό μεσημέρι που η Κωνσταντοπούλου ζήτησε από τα ΜΑΤ να… μεριάσουν για να διαβούν οι διαδηλωτές. 
 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αν και σημείωσε ότι «η εκκίνησή της ήταν σωστή», υποστήριξε ότι η πρόεδρος της Βουλής δεν πρέπει να «τα βάζει με τον τελευταίο τροχό της αμάξης, με τον αστυνομικό διευθυντή που είναι εκεί επικεφαλής των δυνάμεων». Όπως είπε, «παίρνει τηλέφωνο τον υπουργό, τον αρχηγό της Αστυνομίας, δηλαδή λειτουργεί με έναν ρόλο που προσιδιάζει τον θεσμικό της ρόλο και όχι με έναν τρόπο θυμικό και περισσότερο τηλεοπτικό». 
 
Για το ίδιο επεισόδιο αποστάσεις από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είχαν κρατήσει και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης είχε δηλώσει πως «δεν συμφωνώ με όλες τις απόψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου» προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος της Βουλής θα πρέπει να κινείται στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου και να βρίσκει την ισορροπία με τον ρόλο του ως βουλευτή. 
 
«Θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί όλο αυτό το περιστατικό. Είμαστε σε κρίσιμη φάση και δεν πρέπει να συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα. Αυτό δεν έπρεπε να γίνει», είχε σημειώσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος. 
 
Μητρόπουλος κατά Ζωής
 
Με αφορμή τα ταμιακά διαθέσιμα της Βουλής και τη στάση που κράτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η άποψη του Αλέξη Μητρόπουλου, όπως την κατέθεσε στα ερτζιανά, ήταν πως «πρέπει να το συζητήσουμε με την πρόεδρο της Βουλής και την κυβέρνηση.
 
Θα πρέπει η Βουλή να βοηθήσει και να δώσει τα χρήματα εφόσον τα χρειάζεται η κυβέρνηση», προσθέτοντας με νόημα: «Να μην κάνουμε κινήσεις ανέξοδου εντυπωσιασμού». 
 
«Βολές» κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου είχε εξαπολύσει, σχετικά πρόσφατα, ο Αλέξης Μητρόπουλος κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με θέμα το νέο Δ.Σ. της ΕΡΤ.
 
Ο πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής έκανε, τότε, λόγο για «ανακριτική διαδικασία» και σημείωσε, απευθυνόμενος προς τους προτεινόμενους για τις θέσεις του Δ.Σ. της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, πως «δεν είναι απαραίτητη η βασανιστική διαδικασία. Δεχτήκατε αναξιοπρεπείς ερωτήσεις, δεν ήσασταν υποχρεωμένοι να απαντήσετε».
 
Στρεφόμενος προς την Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως «βασανίζουμε ανθρώπους με ιστορία, με διαδρομή, αγώνες, αξιοπρέπεια, οικογένεια, φίλους, δεν έχουμε τέτοιο δικαίωμα», από τη στιγμή μάλιστα, όπως συμπλήρωσε, που έχουν εισηγηθεί την τοποθέτησή τους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. 
 
Η πρόεδρος της Βουλής «σήκωσε το γάντι» και απάντησε ότι «η υποβολή ερωτήσεων δεν μας μετατρέπει σε ανακριτική αρχή, ούτε πρωτοβάθμια, ούτε δευτεροβάθμια, παραμένουμε Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και παρακαλώ να μην έχουμε χαρακτηρισμούς. Δεν διαπίστωσα καμία αντικοινοβουλευτική άσκηση καθηκόντων». 
 
Ο Μητρόπουλος, σε μια απόπειρα επίδειξης χιούμορ, είχε φροντίσει να περάσει ένα ακόμη μήνυμα προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν εκείνη απουσίαζε στο εξωτερικό και στην Ολομέλεια κορυφωνόταν η «μάχη χαρακωμάτων» για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που είχε φέρει η κυβέρνηση. «Θα έρθει τη Δευτέρα και θα δείτε πως θα αναπολείτε αυτά που μου λέγατε στον διάδρομο», είπε προς τους «άτακτους», εκείνη την ώρα, βουλευτές και «καρφώνοντας» την πρόεδρο της Βουλής.
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:11