15/11/2019 06:04:49

Εκπρόσωπος Λευκού Οίκου: Ελπίζουμε σε συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους της

Εκπρόσωπος Λευκού Οίκου: Ελπίζουμε σε συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους της - Media

 

Ελπίδες των ΗΠΑ για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζο Ερνστ.

«Ανησυχούμε για τις επιπτώσεις που θα είχε μία ελληνική χρεοκοπία στην ευρύτερη διεθνή οικονομία, και για όσα πράγματα συμβάλλουν σε κάποια μεταβλητότητα στη διεθνή οικονομία και έχουν συχνά αντίκτυπο στην οικονομία των ΗΠΑ. Αυτός είναι ο λόγος που έχετε δει τόση πολλή εμπλοκή από το Υπουργείο Οικονομικών.

Προσπαθούμε να φέρουμε τους Έλληνες και τους εταίρους τους μαζί ώστε να επιλύσουν τις διαφορές τους με τρόπο που δεν θα συμβάλλουν στην αστάθεια είτε στην ευρωπαϊκή οικονομία είτε στην παγκόσμια οικονομία».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «ο πρόεδρος Ομπάμα είχε την ευκαιρία να συζητήσει αυτό το θέμα στην G7 και συνεχίζουμε να είμαστε ενθαρρυμένοι από το γεγονός ότι όλοι φαίνεται να αναγνωρίζουν ότι η επίλυση της κατάστασης πριν από τη λήξη της προθεσμίας είναι προς το συμφέρον όλων των μερών που συμμετέχουν στις συνομιλίες. Οπότε ελπίζουμε ότι θα πετύχουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχω τίποτα να ανακοινώσω σχετικά με πιθανή επίσκεψη Τσίπρα στην Ουάσινγκτον» είπε ακόμη ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Πηγή: mignatiou.com

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.