03/04/2020 11:14:16

Συμφωνία Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ για εντατικοποίηση της διαπραγμάτευσης μέχρι την… συμφωνία!

Συμφωνία Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ για εντατικοποίηση της διαπραγμάτευσης μέχρι την… συμφωνία! - Media

 

Εποικοδομητική χαρακτηρίστηκε η συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ και Ολαντ, ενώ ελληνικές και γερμανικές πηγές αναφέρθηκαν σε  συμφωνία για εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων μέχρι την τελική γεφύρωση των διαφορών.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, διήρκησε σχεδόν 2 ώρες, με τους 3 ηγέτες σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες να συμφωνούν πως πρέπει να εντατικοποιηθεί η διαδικασία γεφύρωσης των διαφόρων που απομένουν με στόχο την έγκαιρη επίτευξη συμφωνίας.

Κυβερνητικοί κύκλοι, επιβεβαιώνουν την συμφωνία για την εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων  αλλά και τον εποικοδομητικό χαρακτήρα της συνάντησης, τονίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις πρέπει να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα επιτρέπει στην Ελλάδα, να επιστρέψει στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο χρέος.

Στην δήλωσή του, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη για συμφωνία που θα κάνει βιώσιμο το χρέος. Το θέμα του χρέους άλλωστε είναι από αυτά που ιεραρχούνται ως κορυφαίο από την ελληνική κυβέρνηση. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι δηλώσεις βουλευτών αλλά και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν καμία συμφωνία, αν αυτή δεν περιέχει ελάφρυνση των υποχρεώσεων της χώρας προς τους δανειστές.

Στόχος σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως είναι η συμφωνία να έχει οριστικοποιηθεί μέχρι τις 18 του μηνός, ημέρα που είναι προγραμματισμένο το νέο Eurogroup. Αξίζει να σημειωθεί άλλωστε, πως στα τέλη του Ιούνη, ολοκληρώνεται και η παράταση που είχε πετύχει η κυβέρνηση, με τη συμφωνία της 20ης του Φεβρουαρίου.

Χωρίς να κάνει δηλώσεις αποχώρησε από το κτήριο η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, αλλά και ο Γάλλος Πρόεδρος. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.