search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:32
MENU CLOSE

Ο Νομπελίστας ήταν και σεξιστής

11.06.2015 10:57
Ο Νομπελίστας ήταν και σεξιστής - Media

Ένας βρετανός νομπελίστας παραιτήθηκε από τη θέση του καθηγητή σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου αφού δήλωσε ότι οι γυναίκες επιστήμονες θα πρέπει να εργάζονται σε ξεχωριστά εργαστήρια από τους άνδρες.

 

Ένας βρετανός νομπελίστας παραιτήθηκε από τη θέση του καθηγητή σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου αφού δήλωσε ότι οι γυναίκες επιστήμονες θα πρέπει να εργάζονται σε ξεχωριστά εργαστήρια από τους άνδρες.

Ο 72χρονος Τιμ Χαντ φέρεται να είπε σε συμμετέχοντες σε ένα συνέδριο στη Σεούλ της Νότιας Κορέας: “Επιτρέψτε μου να σας πω ποιο είναι το πρόβλημά μου με τις γυναίκες. Τρία πράγματα συμβαίνουν όταν βρίσκονται στο εργαστήριο: τις ερωτεύεσαι, σε ερωτεύονται και όταν τις κριτικάρεις κλαίνε”.

Ο Χαντ, που είχε τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής το 2001, είπε επίσης στο συνέδριο πως έχει τη φήμη ότι είναι σοβινιστής. Ζήτησε συγγνώμη χθες λέγοντας πως ήταν ειλικρινής και πως τα σχόλια αυτά τα έκανε αστειευόμενος.

“Ο Τιμ Χαντ παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση του Επίτιμου Καθηγητή της Σχολής Επιστημών της Ζωής του UCL έπειτα από σχόλια που έκανε για τις γυναίκες στην επιστήμη κατά το Παγκόσμιο Συνέδριο Επιστημονικών Συντακτών στις 9 Ιουνίου, ανέφερε χθες σε ανακοίνωση του το University College London.

“Το UCL είναι το πρώτο πανεπιστήμιο στην Αγγλία που δέχθηκε γυναίκες φοιτήτριες επί ίσοις όροις με τους άνδρες και το πανεπιστήμιο πιστεύει πως η έκβαση αυτή είναι συμβατή με τη δέσμευσή μας για την ισότητα των φύλων”.

Η Βασιλική Εταιρία, ένας βρετανικός θεσμός που προάγει τις επιστήμες και του οποίου ο Χαντ είναι μέλος, είχε δημοσιεύσει προχθές στην ιστοσελίδα της μία ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι επιθυμεί να “αποστασιοποιηθεί” από τις δηλώσεις του τελευταίου.

“Τα σχόλια (του κ. Χαντ) αφορούν τον πυρήνα των προκαταλήψεων εναντίον των γυναικών στην επιστήμη: [δηλαδή] την ιδέα ότι δεν μπορούμε να είμαστε σοβαρές υποψήφιες επειδή είμαστε υπερβολικά συναισθηματικές και, ακόμα χειρότερα, πως αποσπούμε τους άνδρες από τις έρευνές τους με τη σεξουαλική μας γοητεία”, δήλωσε η Ντόροθι Μπίσοπ, καθηγήτρια νευροψυχολογίας της ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:32