search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:03
MENU CLOSE

Υπάρχει υπερφορολόγηση στους πολίτες, λέει ο υπεύθυνος του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

11.06.2015 13:30
Alert από Λιαργκόβα: Αν μπει χέρι στο «μαξιλάρι» των 24 δισ. αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση - Media

Η Ελλάδα χρειάζεται φορολογική μεταρρύθμιση, γιατί σήμερα υπάρχει πολύ μεγάλη υπερφορολόγηση των πολιτών, υπάρχει πολύ μεγάλο βάρος στην έμμεση φορολογία ΦΠΑ και ο Έλληνας πληρώνει πολύ σε σχέση με τους Ευρωπαίους.

 

Η Ελλάδα χρειάζεται φορολογική μεταρρύθμιση, γιατί σήμερα υπάρχει πολύ μεγάλη υπερφορολόγηση των πολιτών, υπάρχει πολύ μεγάλο βάρος στην έμμεση φορολογία ΦΠΑ και ο Έλληνας πληρώνει πολύ σε σχέση με τους Ευρωπαίους.

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υπεύθυνος του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, καθηγητής κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας.

Σε ερώτηση αν όντως υπάρχει δημοσιονομικό πρόβλημα, ή έλλειψη πολιτικής βούλησης να συλληφθεί η τεράστια φοροδιαφυγή και οι, αφορολόγητες τις περισσότερες φορές, καταθέσεις σε ξένες τράπεζες και σε φορολογικούς παραδείσους, απάντησε ότι πραγματικά υπάρχει θέμα με την κατανομή των βαρών και δεν έχουν αξιοποιηθεί στο βαθμό που θα μπορούσαν οι περίφημες λίστες. Αν γινόταν κάτι – προσθέτει – σίγουρα θα υπήρχε η δυνατότητα να ελαφρυνθεί το βάρος για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τα μεσαία και μικρομεσαία στρώματα.

Για το τι μέλλει γενέσθαι στο προσεχές μέλλον, ο κ. Λιαρκόβας επισήμανε, ότι τρεις είναι οι ορατές λύσεις. Πρώτο: Η Ελλάδα να μπορέσει να βγει στις αγορές και να δανειστεί τα κεφάλαια που χρειάζεται, αν και υπό τις σημερινές συνθήκες, αυτό δεν φαντάζει ρεαλιστικό. Δεύτερο: η χώρα να καταφύγει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας (ESM), δεδομένου ότι, για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες μέχρι το 2017 χρειάζεται 30 – 40 δισ. ευρώ. Προσθέτει όμως ότι ο νέος αυτός δανεισμός θα συνοδευτεί και με νέο μνημόνιο, γι΄αυτό και στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ανέφερε, ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί μνημόνιο ως το 2018. Τρίτο: η αναδιάρθρωση του χρέους, καθώς εκτιμά, ότι στη περίπτωση αυτή θα εξοικονομηθούν κάποιοι πόροι, οι οποίοι θα δώσουν μια ανάσα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:58