search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:15
MENU CLOSE

Ο Πάπας επιτίθεται στις πολυεθνικές: «Η πρόσβαση στην τροφή και στο νερό είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου»

11.06.2015 13:39
Επιμένει ο ιερέας από το Κουκάκι: Ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται από τη μετάληψη - Media

«Η πρόσβαση στην τροφή και στο νερό είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος υποδεχόμενος στο Βατικανό τους αντιπροσώπους του Οργανισμού για τον Επισιτισμό και την Γεωργία

 

«Η πρόσβαση στην τροφή και στο νερό είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος υποδεχόμενος στο Βατικανό τους αντιπροσώπους του Οργανισμού για τον Επισιτισμό και την Γεωργία (FAO), ο οποίος ανήκει στα Ηνωμένα Έθνη και εδρεύει στην Ρώμη.

«Για να θρέψουμε τους κατοίκους του πλανήτη, μας ανησυχούν δικαιολογημένα οι κλιματικές αλλαγές, αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και την κερδοσκοπία», πρόσθεσε ο Αργεντινός ποντίφικας. Παράλληλα ζήτησε από τους εκπροσώπους του FAO «να πείσουν τους ανθρώπους ότι τα προϊόντα της γης έχουν μια αξία που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε “ιερή”, διότι είναι το αποτέλεσμα της καθημερινής δουλειάς ατόμων, οικογενειών, κοινοτήτων, γεωργών».

Στη συνέχεια ο ποντίφικας, όπως τονίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επιτέθηκε στις πολυεθνικές πάνω στο θέμα της ελεύθερης πρόσβασης στο νερό: «Το νερό παραμένει σύμβολο της ζωής. O FAO θα έπρεπε να βοηθήσει να αναθεωρηθούν τα διεθνή μοντέλα συμπεριφοράς και να εγγυηθεί, σήμερα και στο μέλλον, ότι όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο νερό», είπε ο λατινοαμερικανός Πάπας.

«Πρέπει να σταματήσει η αποκλειστική εκμετάλλευση της γης από πολυεθνικές», οι οποίες αφαιρούν το νερό από τους λαούς και τους πολίτες, κατέληξε ο πάπας Φραγκίσκος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10