search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:50
MENU CLOSE

Την άλλη εβδομάδα θα έχουμε συμφωνία…

12.06.2015 03:00
SZ: Η Ελλάδα πρέπει να παραδειγματιστεί για την κρίση χρέους από τη Λετονία - Media

Τελικά τους τσούζει τους δανειστές το ελληνικό ζήτημα και πιστεύουν ακράδαντα ότι  μία πιθανή σπίθα, θα μπορούσε να προκαλέσει μία τεράστια πυρκαγιά στο χρηματοπιστωτικό (και γεωπολιτικό) σύστημα που έχουν στήσει τα πιόνια τους.

 

Τελικά τους τσούζει τους δανειστές το ελληνικό ζήτημα και πιστεύουν ακράδαντα ότι  μία πιθανή σπίθα, θα μπορούσε να προκαλέσει μία τεράστια πυρκαγιά στο χρηματοπιστωτικό (και γεωπολιτικό) σύστημα που έχουν στήσει τα πιόνια τους.

Έτσι λοιπόν αφού η Μέρκελ κατάλαβε επιτέλους ότι ο Τσίπρας δεν μπλοφάρει , το πήρε πάνω της το όλο ζήτημα και δήλωσε ότι θα υπάρξει συμφωνία. Μετά από λίγες ώρες την ίδια δήλωση έκανε και ο Ντάισελμπλουμ για το Γιουρογκρουπ στις 18 Ιουνίου.

Ακόμη και η Wall Street Journal  σημειώνει ότι οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας προτείνουν πλέον επέκταση του προγράμματος της χώρας έως το τέλος Μαρτίου 2016.

Μην ξεχνάμε ότι στις 16 Μαρτίου 2016 η χώρα ξεχρεώνει , ξεμπερδεύει με το ΔΝΤ και φεύγει από τα πόδια μας…  Την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές, επισημαίνουν ότι μια τέτοιου είδους παράταση της δανειακής σύμβασης κατά εννέα μήνες, είναι συζητήσιμη προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της οικονομίας.

Εκείνο που μένει τώρα είναι οι διαφωνίες για τους όρους της συνεχιζόμενης στήριξης και το ρίσκο για το τι θα συμβεί μετά…

Σε ότι έχει να κάνει με τους όρους, ο μεγάλος πονοκέφαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τα εργασιακά, τα οποία θα πρέπει να τα αφήσει ως έχουν έως και τον Μάρτιο.

Διότι για το ασφαλιστικό υπάρχουν πλέον και αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας όπου κρίνουν παράνομες τις οποίες περικοπές επιβλήθηκαν στους συνταξιούχους έως τώρα…

Το ρίσκο όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλο αφού η υπονόμευση του σχεδίου Τσίπρα από την Ευρώπη αλλά και την εσωτερική τρόικα είναι προ των πυλών και ετοιμάζουν σχέδιο ανατροπής της αριστερής Κυβέρνησης.

Τους κακοπέφτει… διότι  αν κυβερνήσουν τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα θα επιβάλουν διαφάνεια σε όλους τους τομείς και κυρίως στην Δικαιοσύνη  με αποτέλεσμα κάποιοι να μην μπορούν να κρατήσουν «τα κλεμμένα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:48