search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:49
MENU CLOSE

Καμμένος: Εάν δεν βρεθεί λύση μέχρι το τέλος του μήνα δεν πληρώνουμε το ΔΝΤ

12.06.2015 09:15
Καμμένος: Εάν δεν βρεθεί λύση μέχρι το τέλος του μήνα δεν πληρώνουμε το ΔΝΤ - Media

“Eάν μέχρι το τέλος του μηνός δεν έχει βρεθεί λύση δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ” δήλωσε στο MEGA o υπουργός ‘Αμυνας Π. Καμμένος ο οποίος μίλησε και για “σκληρό πόκερ” στην διαπραγμάτευση.

 

“Eάν μέχρι το τέλος του μηνός δεν έχει βρεθεί λύση δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ” δήλωσε στο MEGA o υπουργός ‘Αμυνας Π. Καμμένος ο οποίος μίλησε και για “σκληρό πόκερ” στην διαπραγμάτευση. Τόνισε πως η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στις διαπραγματεύσεις, καθώς έχει κάνει, όπως είπε, αρκετές υποχωρήσεις και έχει προσφέρει μια λύση στα όρια της λαϊκής εντολής.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων εκτίμησε πως “Αυτό που βλέπω ότι πάει να γίνει είναι το μεν ΔΝΤ να αποσυρθεί, ο EFSF να πάρει και να αποπληρώσει το ΔΝΤ και από εκεί και πέρα να γίνει μια συμφωνία συνολική για το σύνολο πλέον των οφειλών που θα είναι προς τον EFSF…Αυτά όλα θα γίνουν είτε μέχρι τις 18 είτε ποτέ”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι “η συμφωνία πρέπει να έχει μέτρα που θα καταστήσουν το χρέος βιώσιμο και από εκεί και πέρα να μπορεί να μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης”. Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας απέρριψε τα περί αποδοχής από την πλευρά της κυβέρνησης για κατάργηση της έκπτωσης στον ΦΠΑ στα νησιά λέγοντας “η κυβέρνηση δεν την έχει δεχθεί”. Σημείωσε ότι “ο ΦΠΑ στα νησιά θα είναι στη χαμηλότερη βαθμίδα και αυτό έχει μπει όρος από την πλευρά της κυβέρνησης”.

Επίσης, ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν θα υπάρξουν αλλαγές και επανέλαβε την άποψή του για τον φόρο πολυτελείας στα νησιά, σημειώνοντας: “Δεν μπορεί να βρίσκεται στο 6% ο φόρος πολυτελείας για να πίνει σαμπάνια ο άλλος στη Μύκονο”.

Διαβεβαίωσε, ακόμη, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. “Δεν έχουμε καμία πρόθεση να φύγουμε από την ευρωζώνη ακόμη κι αν κάποιοι από εκεί θέλουν να μας βγάλουν. Εδώ φαίνεται ότι και στη Γερμανία υπάρχουν δύο γραμμές. Υπάρχει η γραμμή της κ. Μέρκελ και η γραμμή του κ. Σόιμπλε”, επισήμανε.

Αναφερόμενος στις υποθέσεις προμηθειών που έχει στείλει στην εισαγγελία, προκειμένου να διερευνηθούν, είπε πως από τις συμβάσεις που έχουν ελεγχθεί έως τώρα, το 80% δεν έχει εγγυητικές επιστολής τραπέζης, όπως προβλέπεται από τον νόμο.

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15