search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:36
MENU CLOSE

Βούτσης: Η κυβέρνηση δεν εργάζεται για το σενάριο της χρεοκοπίας

12.06.2015 10:10
Βούτσης: Βαριά και προβληματική η συμφωνία – Δεν βοηθά η θεσμική τυπολατρία - Media

Για την επίτευξη συμφωνίας και όχι για το σενάριο της χρεοκοπίας εργάζεται η κυβέρνηση, διαβεβαίωσε ο ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης.

 

Για την επίτευξη συμφωνίας και όχι για το σενάριο της χρεοκοπίας εργάζεται η κυβέρνηση, διαβεβαίωσε ο ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm 97,8.

«Εργαζόμαστε για μια συμφωνία και δεν εργαζόμαστε για να προετοιμάσουμε το σενάριο της χρεοκοπίας», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει τέτοια εντολή και δεν είναι πολιτικά έτοιμη για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.

«Η δήλωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι πολιτική», σχολίασε ο Νίκος Βούτσης και δήλωσε ότι η επικινδυνότητα για τη μη επίτευξη συμφωνίας αυξάνεται όταν τίθενται συνεχώς καινούρια ζητήματα σε μια φάση που προστίθενται συγκλίσεις.

Παράλληλα, ο υπουργός επισήμανε την απουσία διάταξης για την αναδιάρθρωση του χρέους και για τη μείωση της τιμής του, ενώ για την περίπτωση, κατά την οποία η διαπραγμάτευση δεν «πάει καλά» τόνισε:

«Θα βρεθούν και εναλλακτικές λύσεις. Ακόμη και αν δεν πάει καλά να μπορούμε να βρούμε τις διορίες και τις προϋποθέσεις για να παρατείνουμε αυτή τη συζήτηση».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24