search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:22
MENU CLOSE

Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει με μια μεγάλη έκθεση

12.06.2015 13:52
Κορωνοϊός: Αυτοί είναι οι τρεις δήμοι στην Αττική με τα περισσότερα κρούσματα - Media

Με τα εγκαίνια της έκθεσης «Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των μεγάλων θεών» γιορτάζει τα έκτα γενέθλιά του το Μουσείο Ακρόπολης στις 20 Ιουνίου.

 

Με τα εγκαίνια της έκθεσης «Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των μεγάλων θεών» γιορτάζει τα έκτα γενέθλιά του το Μουσείο Ακρόπολης στις 20 Ιουνίου.
Η περιοδική έκθεση, προϊόν συνεργασίας του Μουσείου Ακρόπολης με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Ροδόπης και Έβρου και του ειδικού στις αρχαιότητες της Σαμοθράκης, Δημήτρη Μάτσα, θα ανοίξει για το κοινό την ίδια μέρα, από τις 9 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα και θα συνεχίσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου.  Το βράδυ της ίδιας μέρας, στις 21:00, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσουν στο προαύλιο του Μουσείου συναυλία με τίτλο «Άρωμα Παλιάς Αθήνας» με μελωδίες του μεσοπολέμου, του κινηματογράφου και της ελληνικής οπερέτας.

Η έκθεση «Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των μεγάλων θεών» εγκαινιάζει μια σειρά από άλλες με έργα από την ελληνική περιφέρεια, ώστε σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα απομακρυσμένων μουσείων να έρθουν στην Αθήνα και να παρουσιαστούν σε ένα πολυπληθές ελληνικό και ξένο κοινό. Για το συγκεκριμένο αφιέρωμα, θα «ταξιδέψουν» στην πρωτεύουσα 262 αρχαία έργα από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σαμοθράκης (το οποίο ανακαινίζεται, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται η επανέκθεσή του), πολλά από τα οποία βγαίνουν έξω από το νησί για πρώτη φορά: Ευρήματα από τις ανασκαφές του Ιερού των Μεγάλων Θεών, της Νεκρόπολης του οικισμού και της μινωικής εγκατάστασης στο Μικρό Βουνί.

Εκτός από τις 262 αρχαιότητες θα παρουσιαστούν αναπαραστάσεις των ιερών κτιρίων και των μυστηριακών τελετουργιών σε ψηφιακά βίντεο, καθώς και εικόνες του φυσικού τοπίου σε ταινία – ντοκιμαντέρ του Κώστα Γαβρά, που θα προβληθεί για πρώτη φορά.

Επιπλέον, θα παρουσιαστεί βίντεο που δημιούργησε ερασιτέχνης οπερατέρ από τη Σαμοθράκη με τις «αρχαϊκές» σκηνές του νησιού να «συνομιλούν» με τις αρχαιότητες. 

Σημειώνεται ότι την ημέρα των γενεθλίων του, οι εκθεσιακοί χώροι και το εστιατόριο του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι μειωμένη (3 ευρώ) για όλους. Επιπλέον, την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με ανακοινώσεις από τις πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες στη Σαμοθράκη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:21