search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:03
MENU CLOSE

Σε απεργία πείνας

22.01.2011 04:12
Σε απεργία πείνας - Media

Και διωγμένοι και δαρμένοι είναι οι μετανά­στες που ζουν κι εργάζονται στη χώρα: στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής πιάστηκαν στην παγίδα του ΔΝΤ, που τείνει να δημιουργήσει γι’ αυτούς συνθήκες ανάλογες μ’ εκείνες από τις οποίες προσπάθησαν να διαφύγουν. Η συμπίεση της εργασίας και η εξαθλίωση των ημεδαπών εργαζομένων παγιώνει το καθεστώς εκμετάλλευσης και παρανομίας για τους μετα­νάστες, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τις αυξανόμενες ρατσιστικές επιθέσεις, που ενι­σχύονται από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Προκειμένου να ακουστεί ένα «φτάνει πια», τρι­ακόσιοι μετανάστες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξεκινούν απεργία πείνας την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιανουαρίου.

 

Και διωγμένοι και δαρμένοι είναι οι μετανά­στες που ζουν κι εργάζονται στη χώρα: στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής πιάστηκαν στην παγίδα του ΔΝΤ, που τείνει να δημιουργήσει γι’ αυτούς συνθήκες ανάλογες μ’ εκείνες από τις οποίες προσπάθησαν να διαφύγουν.

Η συμπίεση της εργασίας και η εξαθλίωση των ημεδαπών εργαζομένων παγιώνει το καθεστώς εκμετάλλευσης και παρανομίας για τους μετα­νάστες, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τις αυξανόμενες ρατσιστικές επιθέσεις, που ενι­σχύονται από τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Προκειμένου να ακουστεί ένα «φτάνει πια», τρι­ακόσιοι μετανάστες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξεκινούν απεργία πείνας την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιανουαρίου.

Κυνηγημένοι

Στο κείμενό τους για την απεργία πείνας σημει­ώνουν: «Είμαστε μετανάστες και μετανάστριες από όλη την Ελλάδα. Ήρθαμε εδώ διωγμένοι από τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους, τις δικτατορίες. Οι πολυεθνικές της Δύσης και οι πολιτι­κοί υπηρέτες τους στις πατρίδες μας δεν μας άφη­σαν άλλη επιλογή από το να ρισκάρουμε τις ζωές μας 10 φορές για να έρθουμε μέχρι την πόρτα της Ευρώπης. Η Δύση που καταληστεύει τον τόπο μας, με το απείρως καλύτερο βιοτικό επίπεδο από εκεί, είναι για μας η μοναδική ελπίδα να ζήσουμε σαν άνθρωποι. Ήρθαμε (με κανονική ή όχι είσο­δο) στην Ελλάδα και δουλεύουμε για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Βρισκόμαστε στην αναξι­οπρέπεια και στο σκοτάδι της παρανομίας για να ωφελούνται οι εργοδότες και οι υπηρεσίες του κράτους από την άγρια εκμετάλλευση της εργασί­ας μας. Ζούμε από τον ιδρώτα μας και με το όνειρο κάποια στιγμή να αποκτήσουμε ίσα δικαιώματα με τους Έλληνες συναδέλφους».

Ανακοίνωση για την απεργία εξέδωσε και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, η οποία μεταξύ άλ­λων αναφέρει: «Η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαί­σιο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε. και της ΕυρώπηςΦρούριο, εξαπολύει πρωτοφανή επίθεση κατά των μεταναστών και των προσφύγων: Κατασκευάζει τείχος στον Έβρο, κάνει καθη­μερινά δεκάδες επιχειρήσειςσκούπα και εκατο­ντάδες απελάσεις, καταργεί ουσιαστικά το πολιτι­κό άσυλο, παρουσιάζει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σαν επικίνδυνους εισβολείς.

Αυτή η κυβέρνηση που συμμετείχε και συμμε­τέχει στις ιμπεριαλιστικές εισβολές στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, που υποστηρίζει το κράτος – τρο­μοκράτη Ισραήλ, αρνείται να δώσει άσυλο στους Ιρακινούς, Αφγανούς και Παλαιστίνιους πρόσφυ­γες». Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία, η τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό αποσκοπεί στον κοινωνικό αυτοματισμό και στην εφεύρεση εχθρού:

«Η κυβέρνηση με την επίθεσή της κατά των με­ταναστών θέλει να στρέψει τους ντόπιους εργα­ζόμενους εναντίον των αλλοδαπών, ώστε να μας διαιρέσει και να μας φοβίσει, να συνεχίσει ανενό­χλητη την καταλήστευση της ζωής όλων μας».

(Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη κείμενα των απεργών πείνας και της Πρωτοβουλίας Αλληλεγ­γύης στην ιστοσελίδα του «Π», www.topontiki.gr).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:02