search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:48
MENU CLOSE

Ο Τσίπρας στόχος των δανειστών

15.06.2015 04:46
Ο Τσίπρας στόχος των δανειστών - Media

Αυτό που ζητούν οι δανειστές από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ό,τι ακριβώς ζητούσαν και από τους προηγούμενους: δημοσιονομική προσαρμογή και πολιτική υποταγή.

 

Αυτό που ζητούν οι δανειστές από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ό,τι ακριβώς ζητούσαν και από τους προηγούμενους: δημοσιονομική προσαρμογή και πολιτική υποταγή. Ειδικότερα, στην προκειμένη περίπτωση, απαιτούν προσαρμογή 1,7 % του ΑΕΠ μέσα σ ένα εξάμηνο! Και μάλιστα διατάσσουν  αυτό το ποσό να προέλθει από το ψαλίδισμα των συντάξεων και την αύξηση του ΦΠΑ!!!

Ο Wolfgang Munchau  σε άρθρο του στους F.T. υπολόγισε ότι   το  σωρευτικό  πλήγμα που θα επιφέρουν στην ελληνική οικονομία αυτά που ζητούν με τις προτάσεις τους οι δανειστές  θα φτάσει στο 12,6% του ΑΕΠ στην τετραετία και ο  δείκτης του ελληνικού  χρέους προς ΑΕΠ θα πλησιάσει το 200%. Είναι προφανές ότι η αποδοχή  αυτής της «προσφοράς» των δανειστών ισοδυναμεί με χαριστική βολή στην οικονομία και με πολιτική αυτοκτονία του Αλέξη Τσίπρα.

Οι δανειστές, προφανώς, δεν είναι ούτε αφελείς ούτε αστοιχείωτοι με τους λογαριασμούς τους.  Γνωρίζουν καλύτερα απ τον καθένα ότι το πρόγραμμα που προτείνουν δεν βγαίνει ούτε μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε μια διέξοδο ανάπτυξης. Δεν είναι όμως αυτός ο στόχος τους. Στόχος τους είναι ο αιώνιος έλεγχος στο πολιτικό επίπεδο μέσα από τον οποίο θα διασφαλίζουν αιωνίως τα οικονομικά και τα ευρύτερα συμφέροντά τους.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο εκβιάζουν τον Τσίπρα και την  κυβέρνησή του  να υπογράψουν μια ανεφάρμοστη συμφωνία. Με αυτόν τον τρόπο, οι δανειστές εξασφαλίζουν:

  • Την τοποθέτηση του αριστερού Τσίπρα στο ίδιο ράφι απαξίωσης που έχουν ήδη τοποθετηθεί τα προηγούμενα πολιτικά υποχείρια που κυβέρνησαν τη χώρα την τελευταία πενταετία
  • Την διαιώνιση του ασφυκτικού ελέγχου των ελληνικών πραγμάτων μέσα από την μόνιμη εποπτεία ενός ανεφάρμοστου προγράμματος
  • Χρόνο για την προετοιμασία του νέου πολιτικού σκηνικού το οποίο θα προέλθει ως ανάγκη για την αντιμετώπιση της καταστροφής στην οποία θα έχει συμβάλλει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να εφαρμόσει ένα δυσβάσταχτο και ανεφάρμοστο πρόγραμμα.

Υ.Γ.1 Μόνο αφελείς ή καιροσκόποι μπορούν να  συντηρούν την ψευδαίσθηση πως η χώρα έχει να περιμένει έναν έντιμο συμβιβασμό με τους μαφιόζους  του ευρω-συστήματος. Στον ΣΥΡΙΖΑ περισσεύουν οι αφελείς και καραδοκούν οι  καιροσκόποι της «επόμενης μέρας»…

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:48