search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:58
MENU CLOSE

Παπανδρέου: Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής (Videos)

15.06.2015 09:30
Γ. Παπανδρέου σε Μητσοτάκη: Λεφτά υπάρχουν - Το πρόβλημα είναι πού τα πάτε; - Media

Στην εκτίμηση ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής» και ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι θα «πρέπει να κατεβάσουν τις απαιτήσεις τους και να συμφωνήσουν» προχωρά ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

 

Στην εκτίμηση ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής» και ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι θα «πρέπει να κατεβάσουν τις απαιτήσεις τους και να συμφωνήσουν» προχωρά ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC ο Γ. Παπανδρέου, σημειώνει: «Φαίνεται πως μια ακόμη μια φορά είμαστε κοντά στο χείλος της καταστροφής και θα είναι πραγματικά κρίμα αν οι συζητήσεις αποτύχουν. Τα τελευταία πέντε χρόνια οι Έλληνες έχουν θυσιαστεί. Η ανεργία είναι πολύ υψηλή και όλα αυτά για μείνουμε στο ευρώ, να έχουμε μια κάποια πρόσβαση στις αγορές και να επιστρέψουμε στο δρόμο της ανάπτυξης. Επομένως, πιστεύω πως αυτό που χρειαζόμαστε είναι και οι δύο πλευρές να κατευνάσουν τα πνεύματα και να δουλέψουν για ένα συμβιβασμό, έναν έντιμο συμβιβασμό έτσι ώστε να βρεθεί μια λύση και να προχωρήσουμε μπροστά σε μια βιώσιμη λύση. Πρέπει και οι δύο πλευρές να δείξουν ευελιξία».

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό «οι δανειστές θα έπρεπε να μας πουν ότι έχουμε κάνει πολλά ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή, επομένως δεν θα ζητήσουν άλλες περικοπές. Και η ελληνική κυβέρνηση, από τη μεριά της, να δεσμευτεί πως θα προχωρήσει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν την Ελλάδα ένα βιώσιμο κράτος».

Όπως επισημαίνει ο Γ. Παπανδρέου «ένα Grexit θα ήταν μεγάλο λάθος», οι Έλληνες «δεν έδωσαν εντολή στην παρούσα κυβέρνηση για να αποχωρήσει από το ευρώ ή να κηρύξει χρεοκοπία» και «είναι προς το συμφέρον της χώρας, αλλά νομίζω ακόμη και του πρωθυπουργού να ξεπεράσει τους στενούς περιορισμούς του κόμματός του και να αναζητήσει έναν έντιμο συμβιβασμό».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:57