search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:40
MENU CLOSE

Κομισιόν: Οι θεσμοί δεν ζήτησαν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

15.06.2015 11:06
Politico: O Μαργαρίτης Σχοινάς θα είναι ο νέος Έλληνας επίτροπος στην Κομισιόν (Photo) - Media

Την πρόταση για ανάγκη κουρέματος του ελληνικού χρέους απέρριψε μέσω των εκπροσώπων της η Κομισιόν, τονίζοντας πως η μόνη λύση είναι ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης.

 

Την πρόταση για ανάγκη κουρέματος του ελληνικού χρέους απέρριψε μέσω των εκπροσώπων της η Κομισιόν, τονίζοντας πως η μόνη λύση είναι ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης.

«Αν η Ελλάδα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με νέες προτάσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να τις συζητήσει» δήλωση στην καθιερωμένη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά την «τελευταία προσπάθεια του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ» το περασμένο Σαββατοκύριακο για συμφωνία με την Ελλάδα, σημειώθηκε κάποια πρόοδος, αν και ακολούθως οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν.

Η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών, Ανίκα Μπρέιτχαρντ, σημείωσε από την πλευρά της πως το ζήτημα του ασφαλιστικού και επεσήμανε πως οι θεσμοί δεν ζήτησαν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

«Το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα είναι από τα πιο ακριβά στην Ευρώπη», τόνισε η κυρία Μπρέιντχαρντ και πρόσθεσε πως η πρόταση των θεσμών προς την Ελλάδα είναι απολύτως βιώσιμη και «βγάζει οικονομικώς νόημα».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28