search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:22
MENU CLOSE

Η πρεμιέρα της Τόσκα έγινε στο κατάμεστο Ηρώδειο (Photos)

15.06.2015 12:30
Η πρεμιέρα της Τόσκα έγινε στο κατάμεστο Ηρώδειο (Photos) - Media

Στο κατάμεστο Ηρώδειο δόθηκε η επιτυχημένη πρεμιέρα της όπερας του Τζάκομο Πουτσίνι Τόσκα από την Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

 

Στο κατάμεστο Ηρώδειο δόθηκε η επιτυχημένη πρεμιέρα της όπερας του Τζάκομο Πουτσίνι Τόσκα από την Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα.

Η δημοφιλέστατη όπερα του Πουτσίνι, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε από την Εθνική Λυρική Σκηνή το 1942 με την Μαρία Κάλλας στον ομώνυμο ρόλο, είναι ένα έργο – αναφορά για τους φίλους της όπερας παγκοσμίως.

H υποβλητική μουσική του Πουτσίνι υπογραμμίζει τα παράφορα πάθη των ηρώων του, σε αυτό το εξαιρετικό δείγμα του βερισμού.

Ο Αργεντινός σκηνοθέτης Ούγκο ντε Άνα, ο οποίος εκτός από την σκηνοθεσία υπέγραψε τα σκηνικά και κοστούμια, μας παρουσίασε μια Τόσκα συναρπαστική, δραματική και απολύτως συνεπή στο πνεύμα του συνθέτη και στο ιστορικό πλαίσιο, στο οποίο αναφέρεται το λιμπρέτο. Η παραγωγή αυτή πρωτοπαρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2012 στο Ηρώδειο. Την αναβίωση της σκηνοθεσίας επιμελήθηκε η Κατερίνα Πετσατώδη.

Στο ρόλο της Φλόρια Τόσκα, η σπουδαία Ελληνίδα σοπράνο Δήμητρα Θεοδοσίου ερμήνευσε τον αρχετυπικό ρόλο με πάθος και συναίσθημα. Ο κορυφαίος μας βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς στον ρόλο του Σκάρπια έδωσε μια εξαιρετική ερμηνεία, ενώ ο Ρομπέρτο Αρόνικα ήταν ένας υπέροχος Μάριο Καβαραντόσσι. Στους μικρότερους ρόλους θετικές εντυπώσεις άφησαν οι Μονωδοί της ΕΛΣ Πέτρος Μαγουλάς, Χαράλαμπος Αλεξανδρόπουλος, Δημήτρης Κασιούμης, Βαγγέλης Μανιάτης, Χρήστος Αμβράζης και Χριστίνα Ασημακοποπούλου.

Ο Λουκάς Καρυτινός διεύθυνε με ένταση και πάθος την Ορχήστρα, τους Μονωδούς, τη Χορωδία και την Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ.

 

Επόμενες παραστάσεις: Τρίτη 16, Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Ιουνίου

Εισιτήρια προπωλούνται στα Ταμεία του Θεάτρου Ολύμπια, τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών και το www.greekfestival.gr

Τιμές εισιτηρίων: ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ €25 / ΖΩΝΗ Γ’ €45 / ΖΩΝΗ Β’ €55 / ΖΩΝΗ Α’ €60 /

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ Β’ & Δ’ €85 / ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ Γ’ €100 /Φοιτητικό & παιδικό €15

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:22