search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:18
MENU CLOSE

Η διοίκηση του νοσοκομείου Κατερίνης βραβεύει τη Χρυσή Αυγή για τη ρατσιστική αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες»

15.06.2015 13:30
Πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας: «Κανείς δεν ξέρει πόσες δολοφονίες έκανε η Χρυσή Αυγή» - Media

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας. Σε πρόσφατη βράβευση ομάδων εθελοντών αιμοδοτών από τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης βραβεύτηκε και η… τοπική επιτροπή της Χρυσής Αυγής!

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.

Σε πρόσφατη βράβευση ομάδων εθελοντών αιμοδοτών από τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης βραβεύτηκε και η… τοπική επιτροπή της Χρυσής Αυγής!

Η βράβευση αφορά τη γνωστή δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης, τα ηγετικά στελέχη της οποίας δικάζονται με την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, υπό τον τίτλο «αίμα μόνο για Έλληνες», που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από γιατρούς, νοσηλευτές και πολίτες για το ρατσιστικό της χαρακτήρα.

Όπως αναφέρετε στη σχετική καταγγελία της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, «σε μια κατ εξοχήν πράξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο είναι απαράδεκτο και αποτελεί “ύβρι” να βραβεύεται η ΧΑ, γνωστή για την δράση της “αίμα μόνο για ‘Ελληνες”, η οποία και έχει καταδικασθεί τόσο από τους γιατρούς και το προσωπικό των νοσοκομείων όσο και από τον ελληνικό λαό.

Άλλωστε θα θέλαμε να ενημερώσουμε αυτούς πού είχαν την “φαεινή” ιδέα της βράβευσης, ότι κατά την διάρκεια του ναζισμού στην Γερμανία υπήρχε αντίστοιχη πτέρυγα του ναζιστικού κόμματος με την ίδια ακριβώς ονομασία “Πράσινη Πτέρυγα”.

Είναι καιρός πλέον οι να σταματήσει αυτή η τακτική τόσο από την διοίκηση του νοσοκομείου όσο και από τους υπευθύνους των τμημάτων του. Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει βαρύ τίμημα από τις θηριωδίες της ναζιστικής ιδεολογίας και οι ανιστόρητοι υπηρεσιακοί παράγοντες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον ελληνικό λαό αλλά και απέναντι στην έννοια του ανθρωπισμού.»

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας αρνήθηκε να παραδώσει το βραβείο στη Χρυσή Αυγή.

Η ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣΓια μια ακόμη φορά γίναμε θεατές στο "θέατρο του παραλόγου" στο Γενικό Νοσοκομε…

Posted by ΣΥΡΙΖΑ ΝΕ Πιερίας on Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:17