22/02/2020 13:06:00

«Μπαλωθιές» Βαρουφάκη κατά δανειστών: Προωθούν σαδιστικά μέτρα

«Μπαλωθιές» Βαρουφάκη κατά δανειστών: Προωθούν σαδιστικά μέτρα - Media

 

Οξεία κριτική προς τους δανειστές έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης κατηγορώντας τους ότι θέλουν να προωθήσουν σαδιστικά μέτρα στους πιο αδύναμους Έλληνες τονίζοντας μάλιστα ότι αν η κυβέρνηση τους πλήξει με νέα μισανθρωπικά μέτρα η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση.

Μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Ηράκλειο της Κρήτης που διοργανώνει η Οργάνωση Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στις τελευτές εξελίξεις και στην ελληνική πρόταση για την επίτευξη συμφωνίας, λέγοντας ότι οι τρεις θεσμοί έχουν διαφορετικές «κόκκινες» γραμμές. «Άλλο να διαπραγματεύεσαι με ένα θεσμό και άλλο με τρεις θεσμούς που δεν θέλουν το ίδιο πράγμα», είπε

Ο Γ. Βαρουφάκης τόνισε ότι αν προσυπογράψουμε τις πολιτικές που ζητούν οι εταίροι «θα βαθύνει η κρίση», σημειώνοντας «ότι παίρναμε χρόνια το φάρμακο της λιτότητας αλλά δε λειτούργησε» και υπογράμμισε ότι η μοναδική δύναμη ευθύνης είναι η ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Μια χώρα «με ένα δυσθεώρητο δημόσιο χρέος πώς θα καταφέρει να ξεφύγει από τη σκοτοδίνη παράγοντας πρωτογενή πλεονάσματα με αφαίμαξη του ιδιωτικού τομέα με αύξηση του ΦΠΑ, με μείωση των συντάξεων -πιστεύει κάνεις πραγματικά πως μια τέτοια οικονομία θα αναπτυχθεί;» διερωτήθηκε ο κ. Βαρουφάκης, σημειώνοντας ότι όλοι γνωρίζουν ότι έξοδος από την κρίση με τέτοιες δεσμεύσεις απλά δεν νοείται, και πρόσθεσε ότι κανείς από τους δανειστές δεν πιστεύει ότι με τους όρους που μας προτείνουν θα καταφέρουμε να τους αποπληρώσουμε.

Φτάνουμε στο σημείο που η ηγεσία της Ευρώπης θα πρέπει να πάρει αποφάσεις για την Ευρώπη επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας πως η πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι μια λογική πρόταση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.