search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:50
MENU CLOSE

Φίλης: «Ανοίξαμε σήμερα την πόρτα που μας χτύπησαν»

16.06.2015 09:48
Φίλης: Ή θα ψηφίσουμε ή θα απευθυνθούμε στο λαό - Media

«Αν θέλετε συναίνεση την προσφέρουμε με πρόσημο κοινωνικό και προοδευτικό, τη προσφέρουμε ως πολιτική δύναμη και κυβέρνηση» σημείωσε από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. 

 

«Αν θέλετε συναίνεση την προσφέρουμε με πρόσημο κοινωνικό και προοδευτικό, τη προσφέρουμε ως πολιτική δύναμη και κυβέρνηση» σημείωσε από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. «Ανοίξαμε σήμερα την πόρτα που μας χτύπησαν» πρόσθεσε ενώ την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντούσε στο Μαξίμου την Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη.  

Ο Νίκος Φίλης είχε σημειώσει αρχικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθε για να φύγει αλλά για να μείνει. Δεν θα συνεργήσουμε σε σενάρια αριστερής παρένθεσης» ενώ ανέφερε ότι προτάσεις περί συναίνεσης χωρίς σαφή πολιτική κατεύθυνση γίνονται εκ του πονηρού και για τους τηλεοπτικούς δέκτες.  

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «μας λένε ότι τα μέτρα που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση είναι χειρότερα από το email Χαρδούβελη. Ουδέν αναληθέστερο. Το email Χαρδούβελη δεν είναι συμφωνία αλλά προεκλογικό  φύλλο συκής που δεν έγινε δεκτό. Είναι ένα μέρος των δεσμεύσεων που έπρεπε να υλοποιήσει η κυβέρνηση Σαμαρά για την 5η και 6η αξιολόγηση. Είναι ένα μικρό δείγμα των δεσμεύσεων της προηγούμενης κυβέρνησης». Και συνέχισε λέγοντας ότι «δική μας πρόταση για την συμφωνία περιλαμβάνει την ραγδαία αποκλιμάκωση των πρωτογενών πλεονασμάτων ώστε η αδύναμη οικονομία να εξασφαλίσει 14,2 δις ευρώ. Σπάει ο μηχανισμός της λιτότητας. Μπορούμε να μιλήσουμε για συμφωνία απομείωσης και αναδιάρθρωσης του χρέους. Χωρίς ρύθμιση χρέους δεν καταργείται το μνημόνιο». Και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το μνημόνιο δεν είναι κάτι που με μια ευχή μπορεί να καταργηθεί. Είναι καθεστώς που έχει διαλύσει την χώρα έχει προκαλέσει τον πόνο», συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση «επιχειρεί να το ξηλώσει βήμα-βήμα».

Για τον ΦΠΑ ο Νίκος Φίλης σημείωσε ότι «είναι μέτρο που έχει στοιχείο κοινωνικής ισοπέδωσης όμως η κατανομή ΦΠΑ – τα κλιμάκια – είναι σημαντικά για το λαϊκό εισόδημα» ενώ για τον ΕΝΦΙΑ ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για συνολικό φορολογικό σχέδιο που θα φέρνει φορολογική δικαιοσύνη. Στην ώρα του θα γίνει και θα γίνει συζήτηση για τον ΕΝΦΙΑ με την δέσμευσή μας για σταδιακή κατάργησή του. Σταδιακά με έναρξη από φέτος που άλλαξαν οι αντικειμενικές αξίες».  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:50