search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:35
MENU CLOSE

Και νέα άρνηση της ΚΕΔΕ στη μεταφορά των αποθεματικών των δήμων

16.06.2015 16:57
Και νέα άρνηση της ΚΕΔΕ στη μεταφορά των αποθεματικών των δήμων - Media

Εμμένει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στην άρνησή της για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ).

 

Εμμένει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στην άρνησή της για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ).

Απαντώντας στην πρόσφατη επιστολή του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση, το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ απέρριψε εκ νέου το αίτημα της κυβέρνησης για τη μεταφορά των ταμειακών αποθεμάτων στην ΤτΕ.

Αιτιολογώντας την άρνησή της, η ΚΕΔΕ επισημαίνει πως οι δήμοι ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργίας, καθώς η αβεβαιότητα των τελευταίων μηνών έχει επιδεινώσει την ήδη κακή οικονομική κατάσταση.

«Η αυτοδιοίκηση δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει σήμερα τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που προσφέρει η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ και μελλοντικά του αναπτυξιακού πακέτου Γιούνκερ, με δεδομένη την τραγική δημοσιονομική κατάσταση της χώρας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.

Μάλιστα, σημειώνει ότι «η κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος δεν εξυπηρετεί μακροπρόθεσμα το συμφέρον της χώρας και του λαού μας».

Πάντως, οι δήμοι καθιστούν σαφές πως είναι πρόθυμοι να ενισχύσουν την διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης , θέτοντας στη διάθεση της πολιτείας τα ταμειακά διαθέσιμα, αρκεί να ληφθεί η διαβεβαίωση ότι θα χρησιμοποιηθούν με τέτοιο τρόπο, που θα διασφαλίζει ότι η χώρα θα παραμείνει στην Ευρώπη και δεν θα επιστρέψουμε στη δραχμή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:34