search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:57
MENU CLOSE

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα – Νίκου Κωνσταντόπουλου με φόντο τη διαπραγμάτευση

16.06.2015 18:17
Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Νίκου Κωνσταντόπουλου με φόντο τη διαπραγμάτευση - Media

Στήριξη στον πρωθυπουργό που «δίνει σκληρή διαπραγμάτευση έναντι μεθοδεύσεων» προσέφερε ο πρώην επικεφαλής του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, μετά από συνάντηση των δύο ανδρών στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Στήριξη στον πρωθυπουργό που «δίνει σκληρή διαπραγμάτευση έναντι μεθοδεύσεων» προσέφερε ο πρώην επικεφαλής του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, μετά από συνάντηση των δύο ανδρών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το τέλος της συνάντησης, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον πρωθυπουργό ενώ επιτίθεται σφοδρά στους δανειστές κάνοντας λόγο για παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας και του ευρωπαϊκού κεκτημένου κατηγορώντας τους μάλιστα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Κωνσταντόπουλου:

1. Ζήτησα να δω τον Πρωθυπουργό, με τον οποίο με συνδέει ανθρώπινη αγάπη και ιδιαίτερη φιλία, για να τού εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση κι εκτίμηση στις θέσεις που διατυπώνει. Συζήτησα μαζί του και τού μετέφερα τη γνώμη μου ότι οι πολίτες δεν μπορούν να βλέπουν, ως απλοί θεατές, το διασυρμό της δημοκρατίας και την ταπείνωση της κοινωνίας, από τους διεθνείς μηχανισμούς, που θέλουν την Ελλάδα κερδοσκοπικό εμπόρευμα.

2. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δίνει σκληρή διαπραγμάτευση έναντι μεθοδεύσεων αγροίκου εκβιασμού των δανειστών. Η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης γίνεται σε καθεστώς επιτήρησης που άλλοι σχεδίασαν κι επέβαλαν, νομιμοποίησαν και υπηρέτησαν. Οι αξιώσεις που προβάλλουν οι δανειστές παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα και το ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο, που ρητά ορίζουν ότι τα υπέρμετρα επαχθή και εξοντωτικά μέτρα, είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όταν εξαθλιώνουν την αξιοπρεπή διαβίωση κοινωνικών ομάδων και λαών.

3. Η χρεοκρατία δεν είναι Δημοκρατία. Η δεσποτεία των μηχανισμών της τεχνοκρατίας δεν είναι πάνω από τη συνταγματική λαϊκή κυριαρχία. Ο επικοινωνιακός συρφετός, που σκηνοθετεί κινδυνολογίες και παραλυτικά αδιέξοδα, θέλει να λειτουργεί ως εξωθεσμική εξουσία, που περιφρονεί τη δημοκρατική κυβερνητική αυτονομία και κυριαρχία μιας χώρας μέλους της Ε.Ε.

16/6/2015

Νικ. Α. Κωνσταντόπουλος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:57