search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:27
MENU CLOSE

Στη Δικαιοσύνη πορίσματα των Επιθεωρητών Υγείας για ζημία 7,3 εκατ. ευρώ

21.01.2011 18:41
Στη Δικαιοσύνη πορίσματα των Επιθεωρητών Υγείας για ζημία 7,3 εκατ. ευρώ - Media

Μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε για το 2010, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας κατέθεσε ογδόντα πορίσματα στις εισαγγελικές αρχές λόγω ενδείξεων διάπραξης ποινικών αδικημάτων.

Μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε για το 2010, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας κατέθεσε ογδόντα πορίσματα στις εισαγγελικές αρχές λόγω ενδείξεων διάπραξης ποινικών αδικημάτων.

Παράλληλα,  άλλα εικοσιτέσσερα πορίσματα διαβιβάστηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο καθώς σύμφωνα με τον καταλογισμό των επιθεωρητών η ζημία του Δημοσίου ανέρχεται στο ποσό των 7,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοικήσης, Μιχάλη Σαμπατακάκη, «στις εν λόγω υποθέσεις δεν συμπεριλαμβάνονται 72 πορίσματα ελέγχου, 302 συμβάσεων μεταξύ της Siemens και Νοσοκομείων, τα οποία μετά την υποβολή τους από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) στον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής διαβιβάσθηκαν από τον ίδιο στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το Δημόσιο υπέστη οικονομική ζημία ύψους 974.676,17 ευρώ εξαιτίας παραβάσεων σε διαγωνισμούς ιατρικών υλικών και το πόρισμα έχει ήδη διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Στη Νευροχειρουργική και Ορθοπεδική Κλινική του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης εντόπισαν επίσης ζημία που ανέρχεται σε 1.500.000 ευρώ και η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας υπέβαλε τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενέργησε το 2010 στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:27