search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:05
MENU CLOSE

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέστρεψε ως απαράδεκτη την έκθεση Στουρνάρα!

17.06.2015 11:59
Δημοσιογράφοι ζητούν ΕΔΕ για την παραχώρηση αίθουσας της ΕΣΗΕΑ στην Ζ. Κωνσταντοπούλου - Media

«Απασφάλισε» η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά του Γιάννη Στουρνάρα επιστρέφοντας ως απαράδεκτη την έκθεση νομισματικής πολιτικής που υπογράφει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίον του.

 

«Απασφάλισε» η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά του Γιάννη Στουρνάρα επιστρέφοντας ως απαράδεκτη την έκθεση νομισματικής πολιτικής που υπογράφει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίον του.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ελέγχου για το Δημόσιο Χρέος, επιτέθηκε στον Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας πως «ο κ. Στουρνάρας έσπευσε στα κλεφτά με αντιθεσμική κίνηση να στείλει την έκθεση σήμερα στις 10:40 και την ώρα που η Επιτροπή Αλήθειας παρουσίαζε τα πρώτα της συμπεράσματα», κατηγορώντας τον για «ωμή παρέμβαση» στο έργο της επιτροπής. 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως ζητήθηκε από τον Γιάννη Στουρνάρα να χορηγήσει όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την διεξαγωγή του λογιστικού ελέγχου. «Απαντώντας με επιστολή του στις 27 Μαΐου ο κ. Στουρνάρας, πρώην υπουργός οικονομικών, απαντά ότι χορηγεί αυτά που είναι δημοσιευμένα στο ίντερνετ, αυτά που μπορούσαμε να βρούμε και από αλλού και ότι οι τηρήσεις των λογαριασμών του ελληνικού δημοσίου, καλύπτονται από το απόρρητο των τραπεζικών καταθέσεων», σημείωσε η πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε λέγοντας ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος «απαντά ότι είναι απόρρητα για το κοινοβούλιο τα στοιχεία κίνησης των λογαριασμών από τους οποίους υποτίθεται ότι έχουν περάσει τα χρήματα που δόθηκαν ως οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα». 

Συνεχίζοντας το «σφυροκόπημα» στον κεντρικό τραπεζίτη η πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως «ο κ. Στουρνάρας έχει συμπράξει στην οικονομική πολιτική, έχει συμπράξει στη μνημονιακή πολιτική και έχει παραβιάσει τις υποχρεώσεις του, όταν επιχείρησε ωμή παρέμβαση κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και παρεμβαίνει σήμερα, επιχειρώντας αντιδημοκρατικά να δημιουργήσει τετελεσμένα και να αποτρέψει την ουσιαστική διεκδίκηση της διαγραφής του χρέους», ανακοινώνοντας πως η Επιτροπή Ελέγχου Δημοσίου Χρέους θα καλέσει τον Διοικητή της ΤτΕ και πρόσθεσε ότι ο Γιάννης Στουρνάρας θα κληθεί και στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να εξηγήσει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που υπέγραψε μεταξύ του δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας Siemens.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:03