search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:52
MENU CLOSE

Ντάισελμπλουμ: Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι αντίθετοι στη διαγραφή χρέους

17.06.2015 13:03
Ντάισελμπλουμ: Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι αντίθετοι στη διαγραφή χρέους - Media

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα πως οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης παραμένουν αντίθετοι σε μία διαγραφή του ελληνικού χρέους, μία επιλογή που εξετάσθηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

 

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα πως οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης παραμένουν αντίθετοι σε μία διαγραφή του ελληνικού χρέους, μία επιλογή που εξετάσθηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

“Επειδή είμαστε αντίθετοι επί της αρχής στη διαγραφή χρέους, έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο να επιμείνουμε στο πλαίσιο που συμφωνήθηκε από το Eurogroup”, είπε ο Ντάισελμπλουμ στην Επιτροπή Οικονομικών του ολλανδικού κοινοβουλίου.

Προειδοποίησε ακόμη ότι και στην περίπτωση χρεοκοπίας, το χρέος «δεν θα εξαφανιστεί».

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών εκτίμησε πάντως πως η πιθανότητα να επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα μέχρι την Πέμπτη είναι “πολύ μικρή”.

«Εάν δεν έρθουν, δεν μπορούμε να τους αξιολογήσουμε» είπε, προσθέτοντας ότι ο στόχος των διαπραγματεύσεων συνεχίζει να είναι «η παραμονή της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης».

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο ολλανδικό κοινοβούλιο, επισήμανε ότι εξαντλείται ο χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

«Εναπόκειται στους Έλληνες να παρουσιάσουν μια σειρά εναλλακτικών» προτάσεων, δήλωσε σε δημοσιογράφους. “Τα πράγματα που δεν θέλουν τα έχουν ξεκαθαρίσει απολύτως. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να παρουσιάσουν άλλες, εναλλακτικές προτάσεις».

Νωρίτερα, ο Ντάισελμπλουμ πρότεινε να καθυστερήσει η επιλογή του διαδόχου του επικεφαλής του Eurogroup, που αναμενόταν να γίνει αύριο, έως τον Ιούλιο, προκειμένου όλη η προσοχή να παραμείνει στραμμένη στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα απαιτεί όλη την προσοχή”, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ντάισελμπλουμ. «Η εκλογή δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε συζητήσεις για τις διαδικασίες»

Εκτός από τον Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι υποψήφιος για την επανεκλογή του, τη θέση του επικεφαλής του Eurogroup διεκδικεί και ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λούις ντε Γκίντος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:52