search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:18
MENU CLOSE

Οι Αυστριακοί ψηφίζουν… «δαγκωτό» Ελλάδα για τις διακοπές τους

17.06.2015 14:54
Αυστρία: Αυξήθηκε και πάλι σε πάνω από 500 ο αριθμός των νοσούντων με κορονοϊό στη χώρα - Media

Παρά την φημολογία για επικείμενη χρεοκοπία, οι Αυστριακοί εξακολουθούν να παραμένουν “πιστοί” στην Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό τους. 

 

Παρά την φημολογία για επικείμενη χρεοκοπία, οι Αυστριακοί εξακολουθούν να παραμένουν “πιστοί” στην Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό τους. Η χώρα βρίσκεται και φέτος στην κορυφή του καταλόγου των πλέον προσφιλών τους τόπων διακοπών, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στις σχετικές κρατήσεις των ταξιδιωτικών ομίλων και γραφείων τουρισμού, με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής να παρουσιάζουν εντυπωσιακή αύξηση.

Όπως ανέφερε σε σημερινές δηλώσεις της η εκπρόσωπος του αποκαλούμενου “Χρηματιστηρίου” κρατήσεων τελευταίας στιγμής -που ανήκει στο μεγάλο τουριστικό οργανισμό “Kuoni”- Ινες Κουλίνοβιτς, σε σχέση με το 2014, καταγράφεται εφέτος μια αύξηση της τάξης του 22%, ενώ από τις 10.000 τέτοιες κρατήσεις των προηγούμενων 8 εβδομάδων, το 25% αφορούσε την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ίδια, οι τιμές των φετινών προσφορών για ελληνικούς προορισμούς είναι κατά 3,5% μειωμένες σε σχέση με πέρσι, φθάνοντας στα επίπεδα του 2011, ενώ η Ελλάδα υπήρξε το 2012 ο φθηνότερος προορισμός διακοπών από την Αυστρία.

Στις ιδιαίτερα θετικές αυτές εξελίξεις για τον ελληνικό τουρισμό αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα “Ντερ Στάνταρντ” με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Ανάκαμψη παρά τη βαθιά κρίση” και υπότιτλο “Το καλοκαίρι θα είναι ελληνικό – Αυστριακοί και Γερμανοί προτιμούν την Ελλάδα”.

Στο δημοσίευμα παρατίθενται στοιχεία για την ευνοϊκή για τους τουρίστες διαμόρφωση των τιμών στην Ελλάδα, όπου, όπως τονίζεται, ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους λίγους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, ενώ η ανησυχία ενδεχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας δεν πτοεί τους Αυστριακούς και τους Γερμανούς τουρίστες, τουναντίον μάλιστα, καθώς τα στοιχεία των δύο μεγάλων ταξιδιωτικών οργανισμών, TUI και Thomas Cook, αποδεικνύουν πως οι κρατήσεις κινούνται σε καλό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της TUI Γερμανίας, οι κρατήσεις κινούνται ήδη ελαφρώς πάνω από το επίπεδο της ήδη πολύ καλής περσινής χρονιάς, ενώ τα τηλεφωνικά κέντρα δεν δέχονται ανησυχητικά τηλεφωνήματα, ούτε υπάρχουν ακυρώσεις, ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση και στην Αυστρία.

Σε σημερινό ανάλογο δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα “Κουρίρ” επικαλείται δηλώσεις Αυστριακών ταξιδιωτικών πρακτόρων, ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο παρά την κρίση, ενώ επισημαίνεται η ζωτική σημασία του τουριστικού για την ελληνική οικονομία, όπως επίσης το γεγονός πως το 2014 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 22 εκατομμύρια τουρίστες, περισσότεροι από ποτέ, με το 88% από αυτούς να προέρχονται από την Ευρώπη, και κυρίως από τη Γερμανία, τη Βρετανία, τη Βουλγαρία και τη Γαλλία.

Αλλά και σε άλλα δημοσιεύματα στον αυστριακό Τύπο τις τελευταίες εβδομάδες, η Ελλάδα εμφανίζεται να έχει επανακτήσει τη θέση του “δημοφιλέστερου τουριστικού προορισμού για τις καλοκαιρινές διακοπές των Αυστριακών”, ενώ ενδεικτικοί ήταν και τίτλοι όπως “Η Ελλάδα παραμένει στην πρώτη θέση για διακοπές”, “Η Ελλάδα είναι και πάλι το νούμερο ένα στον τουρισμό”, “Η Ελλάδα σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση”.

Πρόσφατη έρευνα του μεγαλύτερου αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού, του “Φερκερμπιουρό”, είχε διαπιστώσει ότι η Ελλάδα είναι για το καλοκαίρι του 2015 -όπως ήταν και για το περσινό- ο πλέον προσφιλής τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση των πιο προσφιλών προορισμών των Αυστριακών για διακοπές φέτος το καλοκαίρι, σε ποσοστό 16,7%, ακολουθούμενη -με αρκετή απόσταση- από την Ισπανία (13,2%), την Τουρκία, (11,8%), την Ιταλία (8,3%), τις ΗΠΑ (5,9%) και την Κροατία (3,8%).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:16