11/07/2020 01:38:32
24.6.2015 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 1869 στις 18-06-2015

Η Ελλάδα της κρίσης και το παρελθόν...

Η Ελλάδα της κρίσης και το παρελθόν... - Media
Η συγγραφέας Μαρία Καζάντη γράφει για το βιβλίο της «…της μετανάστευσης, της κρίσης, της ειρήνης ...και άλλα διηγήματα για παιδιά», εκδ. Σαββάλας
 
Η Ελλάδα της κρίσης και το παρελθόν...
Το βιβλίο μου αυτό διαδραματίζεται στις γειτονιές της Αθήνας, μα και σε απόμερες γωνιές της Ελλάδας, κι ο αναγνώστης συναντά ενδιαφέροντες ανθρώπους που αγωνίζονται, αντέχουν κι ελπίζουν.
Ένας γνωστός δημοσιογράφος, μετανάστης από την Αλβανία, γράφει την προσωπική του ιστορία. Μία όμορφη κοπέλα – γοργόνα άραγε; – τρώει θαλασσινά σ’ ένα φαστφουντάδικο. Ένας ξενιτεμένος Έλληνας της δεκαετίας του 1920 γράφει επιστολές στους γονείς του. Μια γλυκιά γυναίκα κεντά μια κουρτίνα που αλλάζει μορφές. Μία σοφή γιαγιά διηγείται τη ζωή της με μια βελόνα στο χέρι. Κι ένα θαύμα συντελείται στον φλοιό ενός καρπουζιού. Τι σχέση έχουν όλα αυτά μεταξύ τους; Πώς εμπλέκονται δύο αγόρια κι ένα κορίτσι, φίλοι κολλητοί, στις ιστορίες αυτές;
 
Στην Ελλάδα της κρίσης και του ΔΝΤ, η νεαρή παρέα κάνει βόλτες, συνομιλεί με το παρελθόν, μα δεν χάνει ποτέ το χιούμορ και την αισιοδοξία της.
Όλους τους ωραίους αυτούς ανθρώπους, τους συνάντησα κι εγώ. Μου ψιθύρισαν, γελώντας στ’ αυτί, τις ιστορίες τους κι εγώ τόλμησα να τις αποτυπώσω στο χαρτί. Και να, το πρώτο μου βιβλίο νεανικής λογοτεχνίας –που λατρεύω να διαβάζω – εκδόθηκε! Κι επειδή η πραγματικότητα μπορεί να ’ναι καλύτερη απ’ ό,τι τη βλέπουμε και να μας δώσει πιο πολλά από αυτά που περιμένουμε, η συλλογή διηγημάτων «…της μετανάστευσης, της κρίσης, της ειρήνης…», από τις εκδόσεις Σαββάλα, προτάθηκε για το κρατικό βραβείο εφηβικής λογοτεχνίας. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.