search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:39
MENU CLOSE

Νέα εμπλοκή στη δίκη των Πυρήνων- Αποχώρησαν εκ νέου οι κατηγορούμενοι

24.01.2011 09:23
Νέα εμπλοκή στη δίκη των Πυρήνων- Αποχώρησαν εκ νέου οι κατηγορούμενοι - Media

Νέες εξελίξεις φαίνεται να υπάρχουν όσον αφορά στη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου δικάζεται η υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Νέες εξελίξεις φαίνεται να υπάρχουν όσον αφορά στη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου δικάζεται η υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι ανακάλεσαν τις εντολές τους προς τους συνηγόρους τους, αποχώρησαν από τη διαδικασία και δήλωσαν ότι ξεκινούν αποχή συσσιτίου, ενώ το δικαστήριο όρισε νέους συνηγόρους και η διαδικασία θα επαναληφθεί την Τρίτη.

Επίσης, ένταση σημειώθηκε με αφορμή τη διαταγή της προέδρου προς τους αστυνομικούς να απομακρύνουν από την αίθουσα μία νεαρή κοπέλα. Όταν οι αστυνομικοί την πλησίασαν για να τη βγάλουν από την αίθουσα, μαζεύτηκαν γύρω τους δεκάδες νεαροί φωνάζοντάς τους να μην την αγγίζουν και να μην τη σπρώχνουν.

Η κατάσταση γρήγορα εκτραχύνθηκε, άρχισαν οι μεν να σπρώχνουν τους δε και στην αίθουσα εμφανίστηκε διμοιρία της υπηρεσίας Μέτρων Τάξης, οι άνδρες της οποίας με τα γκλοπ προσπαθούσαν να απομακρύνουν από την αίθουσα τους νεαρούς που φώναζαν και έσπρωχναν τους αστυνομικούς.

Παράλληλα, ακούγονταν δυνατά χτυπήματα της πόρτας από την πλευρά των κρατητηρίων και ο επικεφαλής της φρουράς εισήλθε στην αίθουσα του δικαστηρίου, (τα μέλη του δικαστηρίου είχαν κατέβει από την έδρα λόγω της έντασης) και άρχισε να φωνάζει ότι οι κρατούμενοι επιχειρούν να φύγουν, με αποτέλεσμα να σπεύσουν οι αστυνομικοί προς το μέρος των κρατητηρίων.

Εκεί διαπίστωσαν ότι οι έξι κατηγορούμενοι είχαν φύγει από το δωμάτιο κράτησης και είχαν μετακινηθεί τρέχοντας προς τον προαύλιο χώρο και ο επικεφαλής της φρουράς φώναζε να λάβουν μέτρα οι αστυνομικοί για να μην υπάρξει απόδραση και μέσα στη δικαστική αίθουσα επικρατούσε πανζουρλισμός.

Εν τέλει, η διμοιρία της υπηρεσίας Μέτρων Τάξης έσπευσε στην πίσω πλευρά της αίθουσας μαζί με δύναμη από τη φρουρά των φυλακών και οι κατηγορούμενοι επέστρεψαν στο χώρο των κρατητηρίων.

Νωρίτερα, στη δήλωση των έξι κρατούμενων κατηγορουμένων που ανέγνωσε ο Γιώργος Καραγιαννίδης και με την οποία είπαν ότι συντάσσονται και οι τρεις ελεύθεροι κατηγορούμενοι, αναφέρεται: «Είμαστε ανυποχώρητοι για την παρακράτηση των στοιχείων των συντρόφων μας». Ο Γ. Καραγιαννίδης έκανε λόγο για κατασταλτικό χαρακτήρα του μέτρου και είπε ότι οι κατηγορούμενοι θέλουν να μεταφέρουν τη φωνή τους έξω από τα τείχη της φυλακής. Στη δήλωση γίνεται αναφορά και στους δημοσιογράφους, τους οποίους χαρακτηρίζει «διαστρεβλωτές της πραγματικότητας σε απευθείας σύνδεση με την Αντιτρομοκρατική. Όπως έχουν εκθέσει τις προσωπικές μας ζωές και των οικογενειών μας, έτσι είναι κι αυτοί εκτεθειμένοι».

Τέλος, λίγο πριν από την αποχώρηση των κατηγορουμένων, η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης σύμφωνα με το οποίο λόγω του υψηλού κόστους που θα απαιτηθεί δεν είναι δυνατή η καταγραφή (μαγνητοφώνηση και απομαγνητοφώνηση) των πρακτικών της δίκης. Η υπεράσπιση αντέδρασε και στην απόφαση για την παρακράτηση των ταυτοτήτων και για το ζήτημα των πρακτικών, ενώ η συνήγορος του Παναγιώτη Αργυρού Ιωάννα Κούρτοβικ ζήτησε από το δικαστήριο μέσω του εισαγγελέα να κινήσει όλες τις νόμιμες πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να εντοπιστεί ο ένοχος και να επιβληθούν ποινικές κυρώσεις για τη διαρροή καταθέσεων συγγενών των κατηγορουμένων σε κυριακάτικη εφημερίδα. Όπως είπε η κυρία Κούρτοβικ, πρόκειται περί ατοπήματος ενώ η πρόεδρος χαρακτήρισε τη δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων «ασχήμια».

Κατά την αποχώρηση των κατηγορουμένων προς τα κρατητήρια δεκάδες φίλοι τους φώναζαν συνθήματα ενώ πολλοί από αυτούς με υψωμένες γροθιές τους φώναζαν «γερά, γερά, περήφανοι και δυνατοί». Το δικαστήριο διέκοψε για λίγο τη διαδικασία του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33