search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:55
MENU CLOSE

Τέλος δίνει η κυβέρνηση στα σενάρια αναδιάρθρωσης

24.01.2011 13:56
Τέλος δίνει η κυβέρνηση στα σενάρια αναδιάρθρωσης  - Media

Ένα κατηγορηματικό όχι ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στα σενάρια που θέλουν αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Ο κ. Πεταλωτής μίλησε και για την σπουδαιότητα τήρησης των στόχων κάτι που αποτελεί και το βασικό μέλημα της κυβέρνησης αλλά και το μόνο πραγματικό το οποίο υλοποιείται κιόλας. Βασικός στόχος, όπως είπε, είναι να ερευνηθεί οποιαδήποτε σκιά.

Ένα κατηγορηματικό όχι ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στα σενάρια που θέλουν αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει πως «η αναδιάρθρωση θα έρθει με όρους που οι πιστωτές θα μας επιβάλουν και απλά θα τις φέρουν στον πρωθυπουργό για άλλη μία φορά να τις υπογράψει»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής με την σειρά του τονίζει πως «Έχουμε σχέδιο το οποίο υλοποιούμε, και φυσικά διαψεύδουμε πλήρως όλα τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Είναι συζητήσεις και δεν υπάρχουν αποφάσεις»  ενώ συμπληρώνει ότι «η δική μας θέση όπως και της ΕΕ είναι συγκεκριμένη, δεν τίθεται θέμα εφαρμογής τέτοιων σεναρίων».

Ο κ. Πεταλωτής μίλησε και για την σπουδαιότητα τήρησης των στόχων κάτι που αποτελεί και το βασικό μέλημα της κυβέρνησης αλλά και το μόνο πραγματικό το οποίο υλοποιείται κιόλας.

Σημείωσε ότι «αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να τηρεί τους στόχους της τηρώντας τους, βλέπουμε ότι η ελληνική οικονομία βαίνει προς το καλύτερο και θα βαίνει».

Για το εάν η κυβέρνηση μπαίνει ή θα έμπαινε σε τέτοιες συζητήσεις, ο κ. Πεταλωτής είπε: «Όχι, είναι ξεκάθαρο ότι η μόνη συζήτηση στην οποία συμμετέχουμε είναι για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους των 110 δισ. ευρώ και μόνο».

Βασικός στόχος, όπως είπε ο Γιώργος Πεταλωτής, είναι να ερευνηθεί οποιαδήποτε σκιά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:52