search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:32
MENU CLOSE

Αλβανία: Στο χείλος αιματηρής αναμέτρησης!

24.01.2011 14:00
Αλβανία: Στο χείλος αιματηρής αναμέτρησης! - Media

Η παλιά άγρια βεντέτα ανάμεσα στον Σαλί Μπερίσα και την ηγεσία του Σοσιαλιστικού κόμματος κινδυνεύει να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη αιματοχυσία την Αλβανία!

Η παλιά άγρια βεντέτα ανάμεσα στον Σαλί Μπερίσα και την ηγεσία του Σοσιαλιστικού κόμματος κινδυνεύει να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη αιματοχυσία την Αλβανία!

Τα βίαια επεισόδια της Παρασκευής, όταν η αντιπολίτευση οργάνωσε μεγάλη διαδήλωση και φρουροί του πρωθυπουργικού μεγάρου πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις διαδηλωτές – ένας χαροπαλεύει ακόμα – έχουν ρίξει τη βαριά σκιά τους στο πολιτικό προσκήνιο.

Η αναζωπύρωση της παλιάς αντιπαράθεσης ανάμεσα στις δύο μεγάλες παρατάξεις δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες και γι’ αυτό η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ έσπευσε να καλέσει επειγόντως όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αποφύγουν τις προκλήσεις ώστε να προχωρήσει η Αλβανία στον ευρωπαϊκό δρόμο της…

Η αντιπολίτευση, με επικεφαλής το Σοσιαλιστικό κόμμα του Έντι Ράμα, ο οποίος είναι και δήμαρχος Τιράνων, εξήγγειλε νέα διαδήλωση για την Παρασκευή, ενώ ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα αναγκάστηκε, μπροστά στον κίνδυνο να ξεφύγει η κατάσταση από τον έλεγχό του, να αναβάλει τη διαδήλωση που ήθελε να οργανώσει την Τετάρτη.

Οι σοσιαλιστές είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την αμφισβήτηση της κυβερνητικής εξουσίας του Μπερίσα, αφού στις εκλογές του Ιουνίου 2009 ο Μπερίσα επικράτησε με μικρή διαφορά και από τότε κατηγορείται ότι βρίσκεται στην εξουσία παρανόμως. Ταυτόχρονα ο Μπερίσα αποδίδει στους σοσιαλιστές προθέσεις για οργάνωση πραξικοπήματος και απειλεί ότι θα τους αντιμετωπίσει δυναμικά…

Φαίνεται ότι τόσο οι ευρωπαϊκές χώρες όσο και οι ΗΠΑ φοβούνται ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί και σπεύδουν να συστήσουν αυτοσυγκράτηση και ηρεμία. Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάσισε να περιορίσει τις δραστηριότητές της καθώς και τις κινήσεις του προσωπικού της.

Ο Αμερικανός πρέσβης με δηλώσεις του τόνισε ότι “η βία θα μπορούσε να αποφευχθεί και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθεί”. Σε μια τοποθέτηση όμως η οποία ξεπερνά κατά πολύ τα διπλωματικά πλαίσια, ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε ότι “κανείς δεν αμφισβήτησε ότι η διαφθορά είναι μια πραγματικότητα στην Αλβανία, η βία όμως δεν λύνει το πρόβλημα. Χρειάζεται πολιτική λύση”!…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:32