search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:26
MENU CLOSE

Άνοιγμα των φαρμακείων των νοσοκομείων του Πειραιά

24.01.2011 16:20
Άνοιγμα των φαρμακείων των νοσοκομείων του Πειραιά - Media

Ο Περιφερειάρχης Αττικής αναμένεται να εκδώσει απόφαση για τη αύξηση του αριθμού των εφημερευόντων φαρμακείων κατά 20%.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής αναμένεται να εκδώσει απόφαση για τη αύξηση του αριθμού των εφημερευόντων φαρμακείων κατά 20%.

Διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει να παραμείνουν ανοιχτά στον Πειραιά 100 φαρμακεία, και όχι μόνο 16, κατά τη διάρκεια της 5νθήμερης απεργιακής κινητοποίησης τους.

Την ίδια στιγμή, σε διάθεση φαρμάκων σε ανήμπορους και ασθενείς με χρόνια νοσήματα θα προβούν τα τρία δημόσια νοσοκομεία του Δήμου (Τζάννειο, Γενικό Νίκαιας και Μεταξά).

Τα φαρμακεία των νοσοκομείων θα προμηθευτούν 300 σκευάσματα από τη φαρμακαποθήκη του ΙΚΑ και το ωράριο διάθεσης τους θα είναι από τις 10 π.μ. εώς τις 3 μ.μ.

Στην περίπτωση που οι φαρμακοποιοί επιμείνουν στην πολιτική των απεργιακών κινητοποιήσεων θα εξεταστεί η διακοπή των συμβάσεων των φαρμακοποιών με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου.

Η ενέργεια αυτή σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου πρώτα θα πληρώνουν τα φάρμακά τους και ύστερα θα αποζημιώνονται από το Ταμείο.

Βάσει των αποφάσεων που πάρθηκαν από τον υπουργό Υγείας, Ανδρεα Λοβέρδο, και τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, 100 εκατομμύρια ευρώ θα μεταφερθούν στον ΟΠΑΔ για την εξόφληση των οφειλών του Ταμείου προς τους φαρμακοποιούς για τον μήνα Ιανουάριο, ενώ ο ΟΠΑΔ θα μεταφερθεί από τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών στη γενική γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Βασικά θέματα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας αποτέλεσαν η έλλειψη φαρμάκων στην ελληνική αγορά αλλά και ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος.

Ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή στον ΕΦΕΤ να επιβάλει άμεσα χρηματικά πρόστιμα σε φαρμακευτικές εταιρίες που δημιουργούν τεχνητές ελλείψεις φαρμάκων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:26