search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:24
MENU CLOSE

Ξεκινάνε οι εκδηλώσεις «Πολιτιστικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη» – Συνεχίζεται το φεστιβάλ στο ανοιχτό θέατρο Κολωνού

18.06.2015 14:36
politistikes_defteres.jpg

Μία εναλλακτική πρόταση στην καλοκαιρινή διασκέδαση στην πόλη αποτελεί ο νέος κύκλος εκδηλώσεων «Πολιτιστικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη», που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων κάθε Δευτέρα, από 22 Ιουνίου έως 20 Ιουλίου.

Πολιτιστικές Δευτέρες

Μία εναλλακτική πρόταση στην καλοκαιρινή διασκέδαση στην πόλη αποτελεί ο νέος κύκλος εκδηλώσεων «Πολιτιστικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη», που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων κάθε Δευτέρα, από 22 Ιουνίου έως 20 Ιουλίου.

Ο Λόφος του Στρέφη εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Οργανισμού «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2015» και αποκτά πολιτιστικό προφίλ, καθώς γίνεται για πρώτη φορά χώρος διοργάνωσης εκδηλώσεων με σκοπό την ανάδειξή του, αλλά και την αναβάθμιση της περιοχής και των ανθρώπων της.
Ανοίγοντας λοιπόν τις πύλες του στο αθηναϊκό κοινό, το προσκαλεί να παρακολουθήσει μία σειρά εκδηλώσεων με ποικίλα θέματα, που καλύπτουν διαφορετικά ενδιαφέροντα.
Βασικά της στοιχεία είναι πολιτισμικές θεματικές βραδιές, μουσική από τα Μουσικά Σύνολα του Οργανισμού και χορός, ενώ κάθε δράση αποτελεί μία ξεχωριστή πολιτιστική πρόταση και εμπειρία.

Η αυλαία των παραστάσεων στο Λόφο ανοίγει τη Δευτέρα 22 Ιουνίου στις 7μ.μ. με αφιέρωμα στην αφγανική μουσική, το χορό και το θέατρο, ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο από το Συμβούλιο Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τις Κοινότητες Μεταναστών.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Δευτέρα 29 Ιουνίου

21.00 Βραδιά swing με το χορευτικό σχήμα Athens Swing Cats

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

21.00 “Jazz in time”
Συναυλία της  Big Band του Οργανισμού
Ένα μουσικό ταξίδι στην πορεία της jazz από τη δεκαετία του ’30 έως σήμερα
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μάνος Θεοδοσάκης

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

21.00 «Ταξίδι στην Ελληνική Μουσική»
Συναυλία του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του Οργανισμού. Ένα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι με επιτυχίες του λαϊκού και έντεχνου Ελληνικού τραγουδιού
Ερμηνεύουν: Δώρα Λουίζου, Μανώλης Σκουλάς| Μουσική Διεύθυνση: Χρήστος Χαλκιάς

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

21.00 Μουσική βραδιά αφιερωμένη στο Federico García Lorca

Φεστιβάλ στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Τζαζ ρυθμοί, φιγούρες του θεάτρου σκιών, αρχαία τραγωδία και η τέχνη του θεάτρου πρωταγωνιστούν στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του «Καλοκαίρι στην Αθήνα», από 24 έως 28 Ιουνίου στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού.

Την Τετάρτη 24 Ιουνίου η Big Band του Οργανισμού παρουσιάζει τους κορυφαίους σαξοφωνίστες Δημήτρη Βασιλάκη και Δημήτρη Τσάκα και το διακεκριμένο ντράμερ, τρομπετίστα και συνθέτη Ralph Peterson στη τζαζ συναυλία “Two Saxes and the Drummer”.

Ο καραγκιόζης υποδέχεται τους μικρούς και μεγάλους φίλους του την Παρασκευή 26 Ιουνίου στην παράσταση «Ο Καραγκιόζης επί Κολωνώ» από το Θέατρο Σκιών Σ. Χαρίδημου.
Ένα μοναδικό Σαββατοκύριακο στο Θέατρο του Κολωνού υπόσχεται ο Οργανισμός στο θεατρόφιλο κοινό.
Το Σάββατο 27 Ιουνίου οι λάτρεις της αρχαίας τραγωδίας θα απολαύσουν τη θεατρική παράσταση Ευμενίδες του Αισχύλου από τη θεατρική ομάδα ΑΛΦΑ, ενώ την Κυριακή 28 Ιουνίου θα παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση Όταν όλα είχαν ψυχή με τους Γιώργο Καπετανάκο και Έλενα Πυρινή, σε σκηνοθεσία Άγγελου Μοσχονά και μουσική επιμέλεια Κατερίνας Μάσκα.

Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων 9μ.μ.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Θέατρο Κολωνού:
Ιωαννίνων & Καπανέως, Στάση Μετρό: Σεπόλια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:23