search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:38
MENU CLOSE

Γ. Παπανδρέου: «Tο καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει»

24.01.2011 19:36
Γ. Παπανδρέου: «Tο καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει» - Media

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για τα εθνικά θέματα τόνισε «το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει».

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για τα εθνικά θέματα τόνισε «το καθεστώς στο Αιγαίο δεν αλλάζει».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην «προκαταβολική κριτική» που ασκήθηκε για την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία και σημείωσε ότι δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να μιλήσει σε οποιοδήποτε ακροατήριο και συνθήκες αφού «αν μιλήσεις την αλήθεια, δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς».

Ακόμα ανέφερε ότι «είπαμε στην Τουρκία, πως επιδιώκουμε την ειρήνη, αλλά απειλές πολέμου ή παραβιάσεις της εθνικής μας κυριαρχίας, δεν έχουν θέση στην Ε.Ε.. Πρόκειται για μιαν ανώφελη πρακτική που δεν εξασφαλίζει στην Τουρκία κανένα πλεονέκτημα».

Ο κ. Παπανδρέου συμπλήρωσε, επίσης, ότι «το μέλλον της Τουρκίας είναι στην Ευρώπη, αλλά η διαδρομή δεν είναι εύκολη. Μέσα σε λίγους μήνες, δώσαμε νέα πνοή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Υπογράψαμε 22 συμφωνίες».

» Η εξωτερική πολιτική θα πρέπει να ενώνει τους Έλληνες. Δεν είναι ώρα για επίπλαστες αντιπαλότητες. Αυτό που χρειαζόμαστε, είναι να είμαστε σαν μια γροθιά για να χτίσουμε μια νέα Ελλάδα. Με έναν νέο πατριωτισμό. Και ο λαός δίνει την μάχη του καθημερινά: Οι πολίτες έχουν καταλάβει τι έφταιξε, γνωρίζουν πως έχουν μια κυβέρνηση που κάνει το καθήκον της: Ό,τι μπορεί», ανέφερε.

Η πολιτική της κυβέρνησης, είπε, είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με όλες τις γειτονικές χώρες αν και παραμένει το νομικό «σύνθετο και πολύπολοκο» ζήτημα της υφαλοκρηπίδας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο Κυπριακό ζήτημα, δηλώνοντας ότι η ιδέα της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής κοινότητας για μια χαλαρή συνομοσπονδία «δεν είναι βιώσιμη αλλά διχαστική και δυσλειτουργική» και πως «στηρίζουμε τις προσπάθειες του προέδρου Χριστόφια».

Αναφορικά με το θέμα της ΠΓΔΜ, ο κ.Παπανδρέου δήλωσε απαισιόδοξος για το ενδεχόμενο να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα και πρόσθεσε ότι τα Σκόπια δεν ανταποκρίνονται στη συμβιβαστική πρόταση για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:38