search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:45
MENU CLOSE

Την Πέμπτη η συνέχιση της δίκης των “Πυρήνων”

25.01.2011 10:29
Την Πέμπτη η συνέχιση της δίκης των "Πυρήνων" - Media

Διεκόπη ξανά και μεταφέρθηκε για την Πέμπτη η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Διεκόπη ξανά και μεταφέρθηκε για την Πέμπτη η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας εμφανίστηκαν στο δικαστήριο τέσσερις, από τους 18, διορισθέντες νέους συνηγόρους των κατηγορουμένων οι οποίοι δήλωσαν ότι αρνούνται να αναλάβουν την υπόθεση καθώς, όπως τόνισαν, δεν τους αναγνωρίζουν ως υπερασπιστές τους οι κατηγορούμενοι.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν μόνο οι τρεις ελεύθεροι κατηγορούμενοι Μανόλης Γιόσπας, Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης, οι οποίοι, επίσης, δήλωσαν πως δεν αποδέχονται τους δικηγόρους, που διόρισε το δικαστήριο, ενώ η πρόεδρος ανέγνωσε βεβαίωση, από τις φυλακές, ότι οι έξι κρατούμενοι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να μεταφερθούν στο δικαστήριο και να παραστούν στη δίκη.

Στη συνέχεια, οι τρεις παρόντες κατηγορούμενοι, αφού τόνισαν ότι δεν γνωρίζουν τους διορισθέντες συνηγόρους τους, ζήτησαν ολιγοήμερη διακοπή της δίκης προκειμένου, όπως είπαν, να έρθουν σε επαφή με τους συνηγόρους τους και να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία τους.

Η μητέρα του κατηγορουμένου Παναγιώτη Μασούρα ζήτησε το λόγο από την πρόεδρο προκειμένου, όπως είπε, να πειστεί το δικαστήριο να δώσει μία παράταση ώστε οι γονείς να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους.

Όπως είπε η ίδια χαρακτηριστικά, «τα παιδιά μας είναι σε σύγχυση, προχωρούν σε απεργία πείνας, θα πεθάνουν για μια δίκη που οδηγεί σε δυσβάσταχτες ποινές», ενώ η πρόεδρος αφού της τόνισε πολλές φορές ότι δικονομικά δεν έχει το λόγο, της ζήτησε να διευκρινίσει για ποιο λόγο δεν ήρθε ο γιος της στη δίκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο διάλογος εκτυλίχθηκε ως εξής:

Μητέρα: Ο γιός μου δεν μπορεί να παραστεί αφενός γιατί εδώ κι ενάμισι χρόνο χειρίζεται την υπόθεσή μας ένας συνήγορος…

Πρόεδρος: Γιατί τον έπαυσε τότε;

Μητέρα: Για λόγους προφανείς.

Πρόεδρος: Τι εννοείτε προφανείς;

Μητέρα: Υποβάλαμε αιτήματα που δεν έγιναν δεκτά. Δώστε μια παράταση σ’ αυτή τη διαδικασία. Είναι δυνατόν… Είμαστε γονείς, καταλάβετέ μας. Ν’ αφήσουμε να κάνουν τα παιδιά μας απεργία πείνας;

Επίσης, το λόγο ζήτησε και ο πατέρας της κατηγορουμένης Κωνσταντίνας Καρακατσάνη, που ζήτησε από το δικαστήριο να μεριμνήσει ώστε να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους. Όπως είπε, επισκεπτήριο έχει μόνο κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, «πέντε λεπτά πίσω απ’ το τζάμι, πώς να μιλήσουμε, πώς να συνεννοηθούμε;».

Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν δύο εκπρόσωποι, από ακόμη δύο διορισθέντες χθες συνηγόρους, οι οποίοι δήλωσαν ότι οι δικηγόροι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας.

Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή, το δικαστήριο προχώρησε στο διορισμό νέων δικηγόρων για τους έξι κρατούμενους, ενώ διέταξε να αποσταλεί απόσπασμα των πρακτικών στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών και στο Δικηγορικό Σύλλογο όσον αφορά στους δικηγόρους που δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται το διορισμό τους καθώς και εκείνους που δεν εμφανίστηκαν καθόλου στο δικαστήριο. Όπως τόνισε η πρόεδρος, η αποστολή των πρακτικών γίνεται «για τα νόμιμα» (σ.σ. για τον πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο των δικηγόρων).

Τέλος, λίγο πριν την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος Ερρίκος Ράλλης ζήτησε από το δικαστήριο να ξανασκεφθεί τις αποφάσεις του, τόσο για την παρακράτηση ταυτοτήτων στην είσοδο όσο και για το ζήτημα της καταγραφής των πρακτικών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:44