search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:47
MENU CLOSE

Στρατούλης: Δεν φοβόμαστε τίποτα – Δεν υποχωρούμε από τις βασικές μας θέσεις – Κανένα πρόβλημα με τις συντάξεις

20.06.2015 10:59
Στρατούλης: Δεν φοβόμαστε τίποτα - Δεν υποχωρούμε από τις βασικές μας θέσεις – Κανένα πρόβλημα με τις συντάξεις - Media

«Η κυβέρνηση δίνει τη μάχη της αυτές τις ημέρες, κάτι που θα κάνει και στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, με κριτήριο τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας, καθώς και τη διασφάλιση του μέλλοντος της νέας γενιάς» τόνισε σήμερα από την Πάτρα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης

 

«Η κυβέρνηση δίνει τη μάχη της αυτές τις ημέρες, κάτι που θα κάνει και στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, με κριτήριο τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας, καθώς και τη διασφάλιση του μέλλοντος της νέας γενιάς» τόνισε σήμερα από την Πάτρα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος επισκέφθηκε τη πόλη, για να μιλήσει σε εκδήλωση της νομαρχιακής επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Η πολιτική για την αναπηρία, η αναπηρία για την πολιτική».

Επίσης, ο Δημήτρης Στρατούλης είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις συντάξεις, οι οποίες όπως πρόσθεσε θα καταβληθούν κανονικά και τόνισε ότι «οι προϋπολογισμοί των ασφαλιστικών ταμείων πάνε καλά, και τα έσοδα είναι καλύτερα από ό,τι έχουμε σχεδιάσει».

Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο κ. Στρατούλης κατά την διάρκεια των δηλώσεών του, «δεν φοβόμαστε τίποτα, όλα τα τελεσίγραφα τα έχουμε ήδη απορρίψει και δεν υποχωρούμε από τις βασικές μας θέσεις, πως δηλαδή, δεν πρέπει να συνεχιστεί η μείωση των μισθών και των συντάξεων και πως δεν πρέπει να υπάρχουν πλεονάσματα, που θα συνεχίζουν τις πολιτικές τής καταστροφικής λιτότητας».

Σχετικά με το ενδεχόμενο συμφωνίας, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων σημείωσε ότι «η όποια συμφωνία θα πρέπει να περιλαμβάνει τη διασφάλιση της χρηματοδότησης επενδύσεων, για την ανάπτυξη της χώρας και ρύθμιση για τη βαθιά απομείωση του δημόσιου χρέους», γιατί όπως συμπλήρωσε, «αν δεν γίνουν αυτά δεν μπορούν να πάρουν ανάσα η οικονομία και η κοινωνία».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το τι εκτιμά πως θα συμβεί, σε περίπτωση που οι θεσμοί εξακολουθήσουν να επιμένουν στις ήδη γνωστές θέσεις τους, ο Δημήτρης Στρατούλης ανέφερε:

«Οι συνέπειες για τους δανειστές θα είναι πολύ μεγαλύτερες από τις συνέπειες που θα υπάρχουν για τον λαό και τη χώρα και επομένως η εκτίμησή μας είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλές ελπίδες, ότι θα υποχωρήσουν από τις θρασύτατες και προκλητικές απαιτήσεις τους, σχετικά με τις περικοπές συντάξεων και προνοιακών επιδομάτων, αλλά και τη συνέχιση της φορομπηχτικής πολιτικής».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου, για το πού αποδίδει η κυβέρνηση την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις, ο Δημήτρης Στρατούλης ανέφερε, πως είναι «μύθος ότι η κυβέρνηση δεν είχε προτάσεις και μάλιστα κοστολογημένες και χρονολογημένες» προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση είχε από την αρχή προτάσεις». Σε αυτό το σημείο ο κ. Στρατούλης τόνισε, ότι «οι λόγοι για τους οποίους οι δανειστές δεν έχουν έλθει σε αξιοπρεπή συμφωνία με τη χώρα μας, είναι πως αν το έκαναν, θα ήταν σαν να παραδέχονταν, ότι οι πολιτικές των μνημονίων που επέβαλλαν στη χώρα ήταν λάθος και έφεραν την καταστροφή».

Ακόμη, ανέφερε ότι «δεν μπορούν να παραδεχθούν ότι η Ελλάδα έχει μια αριστερή αντιμνημονιακή κυβέρνηση, που αμφισβητεί τα θέσφατα και τις πολιτικές της αιώνιας λιτότητας στην ευρωζώνη», συμπληρώνοντας πως «θέλουν να τιμωρήσουν το ελληνικό λαό, γιατί επέλεξε αυτή την κυβέρνηση».

Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, ο Δημήτρης Στρατούλης υπογράμμισε: «Έχουμε πάρει όλα τα μέτρα, ώστε σε κάθε περίπτωση να μην αφήσουμε ξεκρέμαστο τον ελληνικό λαό και την οικονομία», τονίζοντας παράλληλα, «ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Επίσης, ο Δημήτρης Στρατούλης ανέφερε ότι χθες έγινε σύσκεψη με τους διοικητές όλων των ασφαλιστικών ταμείων και όπως είπε «διαπιστώσαμε ότι έχουμε τα πάντα και όλες τις δυνατότητες, ώστε οι συντάξεις να δοθούν όλες και στην ώρα τους και αυτό τον μήνα». Μάλιστα, όπως σημείωσε, «αυτό δεν είναι επιτυχία, είναι αυτονόητο».

Ακόμη, ανέφερε ότι «οι προϋπολογισμοί των ασφαλιστικών ταμείων πάνε καλά, τα έσοδα είναι καλύτερα από ό,τι έχουμε σχεδιάσει και επομένως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις συντάξεις, όχι μόνο αυτό τον μήνα, αλλά και όλους τους υπόλοιπους μήνες και χρόνια».

«Το χειρότερο που θα μπορούσε να μας συμβεί, είναι να υπογράψουμε ένα τρίτο μνημόνιο»

«Οι θεσμοί στοχεύουν να εξευτελίσουν την κυβέρνηση και τη χώρα μας και να εξανδραποδίσουν τον λαό μας, απαιτώντας να τους δώσουμε “γην και ύδωρ”» εκτιμά ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά».

Επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει ως επιλογή την έξοδο από την ευρωζώνη. «Θεωρώ, όμως, ότι δεν θα επιτρέψει και δεν θα αποδεχθεί την εξόντωση του λαού, τον αφανισμό της χώρας μας και την μετατροπή της σε αποικία χρέους εντός της ευρωζώνης. Κατά τα άλλα, όταν πας σε μία διαπραγμάτευση και δεν έχεις προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο της ρήξης, τότε καλύτερα να μην πας, γιατί θα είσαι “χαμένος από χέρι”».

Ακόμη, ο κ. Στρατούλης τονίζει ότι «αν οι θεσμοί επιμείνουν να ζητούν τον διασυρμό της χώρας μας και τη συνέχιση της λεηλασίας του λαού μας, είμαστε έτοιμοι να πούμε το μεγάλο “όχι”. Το χειρότερο που θα μπορούσε να μας συμβεί, είναι να υπογράψουμε ένα τρίτο μνημόνιο, που θα ολοκλήρωνε τη φτωχοποίηση του λαού μας και την ταπείνωση της πατρίδας μας».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:46