search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:51
MENU CLOSE

Ακουαρέλες και σχέδια του Χίτλερ πουλήθηκαν 400.000 ευρώ! (Photos)

22.06.2015 05:34
Ακουαρέλες και σχέδια του Χίτλερ πουλήθηκαν 400.000 ευρώ! (Photos) - Media

Ακουαρέλες και σχέδια που είχε ζωγραφίσει ο Αδόλφος Χίτλερ πριν από εκατό χρόνια πουλήθηκαν το Σαββατοκύριακο σε δημοπρασία στη Γερμανία έναντι ενός ποσού που φθάνει τα 400.000 ευρώ, σύμφωνα με τους διοργανωτές της δημοπρασίας.

 

Ακουαρέλες και σχέδια που είχε ζωγραφίσει ο Αδόλφος Χίτλερ πριν από εκατό χρόνια πουλήθηκαν το Σαββατοκύριακο σε δημοπρασία στη Γερμανία έναντι ενός ποσού που φθάνει τα 400.000 ευρώ, σύμφωνα με τους διοργανωτές της δημοπρασίας.

Το πιο ακριβό έργο απέκτησε ένας κινέζος αγοραστής έναντι 100.000 ευρώ, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Weidler, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Η ακουαρέλα αναπαριστά το κάστρο του Νοϊσβανστάιν στη Βαυαρία, που κατασκευάστηκε από τον βασιλιά Λουδοβίκο Β’ του οποίου η μορφή, που υιοθέτησαν ως λογότυπο τα στούντιο της Ντίσνεϊ, είναι διάσημη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όλα τα υπόλοιπα έργα που τέθηκαν προς πώληση, τα οποία έγιναν μεταξύ του 1904 και του 1922 και στην πλειονότητά τους υπογράφονται από τον Χίτλερ, βρήκαν αγοραστές, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Ο οίκος δημοπρασιών δεν αποκάλυψε την ταυτότητα των πελατών του, που επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι. Διευκρίνισε όμως ότι οι αγοραστές προέρχονται από τη Βραζιλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Γαλλία και την ίδια τη Γερμανία.

Στα νεανικά του χρόνια ο Αδόλφος Χίτλερ είχε επιδιώξει να εγγραφεί στην Ακαδημία Τεχνών της Βιένης, αλλά η υποψηφιότητά του απορρίφθηκε λόγω έλλειψης ταλέντου. Συνέχισε να ζωγραφίζει αντιγράφοντας σκηνές από καρτ ποστάλ που πουλούσε στους τουρίστες.

Ειδικοί εκτιμούν ότι η καλλιτεχνική παραγωγή του Χίτλερ είναι μέτρια και οι μεγάλοι οίκοι δημοπρασιών αρνούνται γενικά να προτείνουν να έργα του.

Η Γερμανία επιτρέπει ωστόσο την πώληση των έργων του πρώην επικεφαλής των ναζί από τη στιγμή που δεν περιλαμβάνουν απαγορευμένα σύμβολα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:47