17/06/2019 11:06:52

Η αισιοδοξία για συμφωνία ρίχνει τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Η αισιοδοξία για συμφωνία ρίχνει τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων - Media

 

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της περιφέρειας της Ευρωζώνης μειώνονται, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η Ελλάδα κινείται πιο κοντά σε μία συμφωνία με τους πιστωτές, εν όψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ σήμερα το βράδυ, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η απόδοση των 2ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκε σχεδόν 3 ποσοστιαίες μονάδες στο 25,1%. Η αισιοδοξία επεκτάθηκε στα 10ετή ισπανικά και ιταλικά κρατικά ομόλογα - που είχαν επίσης εξασθενήσει τις τελευταίες εβδομάδες - με τις αποδόσεις τους να υποχωρούν κατά 14 μονάδες βάσης (0,14 της ποσοστιαίας μονάδας) και στις δύο περιπτώσεις και να διαμορφώνονται στο 2,14% και 2,15%, αντίστοιχα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 2,1%, μετά την υποβολή νέων προτάσεων από την Ελλάδα στους πιστωτές. Ο γερμανικός δείκτης DAX αυξάνεται 3,4% και ο γαλλικός CAC 40 κατά 3,3%. «Είναι σαφές ότι ο ρυθμός των διαπραγματεύσεων επιταχύνθηκε σημαντικά και παραμένει βασικό μας σενάριο ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη», δήλωσαν αναλυτές της Rabobank. «Υπάρχουν πολλές ελπίδες ότι η νέα ελληνική πρόταση, που έγινε χθες, είναι αρκετά κοντά στο να καλύψει κατά τις σημερινές συνεδριάσεις τις διαφορές που παραμένουν», δήλωσε ο επικεφαλής επενδύσεων της UBS Wealth Management.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.