17/01/2020 16:07:24

«Χρειάζεται χρόνος και χρήμα»: Ιταλοί οικονομολόγοι για τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - δανειστών

«Χρειάζεται χρόνος και χρήμα»: Ιταλοί οικονομολόγοι για τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - δανειστών - Media

«Απέχουμε ένα εκατοστό από το βάραθρο, για την Αθήνα είναι η τελευταία ευκαιρία», τονίζει ο Ιταλός οικονομολόγος Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, πρώην μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

«Θεωρώ ότι στο τέλος θα υπερισχύσει το αίσθημα ευθύνης, αν και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, όπως αποδεικνύει η μακρά διαπραγμάτευση των μηνών αυτών», τονίζει ο Μπίνι Σμάγκι, σύμφωνα με τον οποίο «στην Ελλάδα πρέπει να οικοδομηθεί μια σύγχρονη χώρα, κόβοντας τα προνόμια του παρελθόντος, αλλάζοντας την δημόσια διοίκηση, κάνοντας βιώσιμο το συνταξιοδοτικό σύστημα, κάτι που δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε είναι δυνατόν να γίνει γρήγορα, διότι χρειάζονται χρόνος και χρηματοδοτήσεις».

Σε δηλώσεις του, παράλληλα, στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai Tre, ο οικονομολόγος Τζάκομο Βατσιάγκο υπογραμμίζει ότι πρέπει να σταθεροποιηθεί το ελληνικό χρέος και να ξανασυζητηθεί η αποπληρωμή του σε πενήντα χρόνια».

Συγχρόνως, κατά την άποψη του Βατσιάγκο, «πρέπει να βοηθηθεί, επιτέλους, ο ελληνικός λαός να μπορέσει να δει τις θετικές επιπτώσεις του ευρώ, διότι στην Ελλάδα η θετική όψη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, είναι εντελώς απούσα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.