search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:33
MENU CLOSE

Έντονες αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα μέτρα

23.06.2015 07:40
Έντονες αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα μέτρα - Media

Η Συμφωνία της Κυβέρνησης με τους δανειστές που όλα δείχνουν ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα, προκαλεί την αντίδραση κυβερνητικών βουλευτών.

Η Συμφωνία της Κυβέρνησης με τους δανειστές που όλα δείχνουν ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα, προκαλεί την αντίδραση κυβερνητικών βουλευτών.

 

Λεουτσάκος: Επιφυλακτικός για τη συμφωνία

«Θέλω να εκφράσω την επιφύλαξη μου για την συμφωνία» είπε ο Στάθης Λεουτσάκος μιλώντας στο ραδιοσταθμό Παραπολιτικά και πρόσθεσε ότι «για να τοποθετηθεί κάποιος για την συμφωνία, πρέπει να έχει την συνολική συμφωνία δηλαδή τι θα προβλέπει για το χρέος που είναι το βασικό».

«Εάν προβλέπει διαγραφή του χρέους γιατί δεν έχει νόημα η οποία συμφωνία εάν μας δανείζουν για να τα ξαναπαίρνουν και αν θα υπάρχει αναπτυξιακό πρόγραμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.Ο Στάθης Λεουτσάκος είπε ότι θα περιμένουν μια – δυο μέρες ακόμα και όπως τόνισε θα τοποθετηθεί σε σχέση με το θέμα της ρύθμισης του χρέους και το αναπτυξιακό πακέτο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα πράξει εάν στη συμφωνία δεν υπάρξει ρύθμιση για το χρέος είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί στα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και εκεί θα τοποθετηθούν όλοι. «Είμαι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, αυτό με δεσμεύει, μου δίνει όμως και μια δυνατότητα να μιλήσω στα όργανα και να πω τις απόψεις μας. Σας λέω όμως ότι χωρίς αναπτυξιακό πρόγραμμα και χωρίς ρύθμιση του χρέους είναι δευτερεύον να συζητάμε και ακόμα και  μηδέν μέτρα να υπάρχουν. Από αυτή τη διαδικασία αναδεικνύονται και τα όρια της ευρωζώνης» είπε ο Στάθης Λεουτσάκος.

Λαπαβίτσας: Θα υπάρξουν πολιτικά προβλήματα

Εάν η συμφωνία φέρει νέα υφεσιακά μέτρα, «που θα συνεχίζουν να  επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητα των ανθρώπων στην Ελλάδα, θα υπάρξουν πολιτικά προβλήματα» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

 «Πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είτε από την αριστερή πτέρυγα είτε όχι, θα δυσκολευτούν πολύ να εγκρίνουν ένα τέτοιο πρόγραμμα. Πώς θα γυρίσουν στις εκλογικές τους περιφέρειες και θα το εξηγήσουν αυτό στους πολίτες;» είπε ο κ. Λαπαβίτσας και υπερασπίστηκε την άποψη ότι δεν αντέχει η ελληνική οικονομία μία συμφωνία η οποία θα επιβάλλει νέα μέτρα λιτότητας.

Μιχελογιαννάκης: Εγκληματικά μέτρα

«Η φορολόγηση των επιχειρήσεων με κέρδη στις 500.000 χιλιάδες και όχι στα 5 εκατ. που λέγαμε στην αρχή είναι εγκλήματα» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Υπάρχουν και θετικά στοιχεία είπε ο βουλευτής, αλλά δεν φθάνουν.

 

Μητρόπουλος: Αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να ψηφιστούν

«Η προσωπική μου στάση είναι ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να ψηφιστούν» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Μητρόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό Star και στην εκπομπή «Στον Ενικό».

«Πιστεύω ότι στο τέλος, αυτό το πακέτο που έχετε ανά χείρας δεν μπορεί να έρθει στην ελληνική Βουλή» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

 

Ζερδελής: Δεν ψηφίζω καμία συμφωνία που δεν έχει μέτρα ανακούφισης για τα φτωχά στρώματα

«Δεν θα ψηφίσω καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης για τα φτωχά στρώματα στις νησιωτικές περιοχές» δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ζερδελής.

Αναφερόμενος στην επερχόμενη συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ο κ. Ζερδελής σημείωσε πως τα μέτρα που περιλαμβάνει απέχουν από τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και επιβαρύνουν οριζόντια όλα τα εισοδήματα. Για τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, τόνισε πως είναι ανοικτή η κατάργησή του και ως αντιστάθμισμα έχει προταθεί από την ελληνική πλευρά η φορολογική ελάφρυνση των μόνιμων κατοίκων των νησιών, χωρίς, ωστόσο, αυτά να έχουν συγκεκριμενοποιηθεί.

«Περιμένω το τελικό κείμενο της συμφωνίας, το οποίο θα εξετάσω προσεκτικά και αναλόγως θα πράξω. Η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε φιλότιμα απέναντι σε ένα σκληρό ευρωπαϊκό μπλοκ, το οποίο ήθελε ακόμα πιο επώδυνα μέτρα για τον ελληνικό λαό. Αναμφίβολα, εκφράζω τον προβληματισμό μου, όσο και άλλων συναδέλφων βουλευτών, για μέτρα που περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση. Η ελληνική κυβέρνηση πιστεύω πως έχει υποχωρήσει αρκετά από τις δεσμεύσεις της και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ελένη Σωτηρίου: Δεν μπορούν να ψηφισθούν αυτά τα μέτρα

«Τα μέτρα που προτείνονται από την κυβέρνηση και μαθαίνουμε από διαρροές, ξένα Μέσα και non paper, δεν μπορούν να «καλλωπιστούν», δεν μπορούν να υποστηριχθούν, δεν μπορούν να ψηφιστούν» είπε η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σωτηρίου μιλώντας στο Δρόμο της Αριστεράς.

«Η ευθύνη για τις πολιτικές εξελίξεις που συνεπάγεται η κατάθεση τέτοιων μέτρων θα ανήκει σε όσους προχωρούν σε αυτές τις επιλογές. Εκείνο που σήμερα χρειάζεται είναι να «πειθαρχήσουμε» στην προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργηθεί το καθεστώς των Μνημονίων. Αλλά και στη θέληση του λαού και την ιστορική δυνατότητα για μια χώρα με αξιοπρέπεια, δημοκρατία και ανεξαρτησία και όχι χώρα περιορισμένης κυριαρχίας – αποικία των διεθνών τοκογλύφων» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ελένη Σωτηρίου.

 

Κοδέλας: Δεν έχουμε δικαίωμα να ματαιώσουμε τις προσδοκίες του λαού

«Δεν έχουμε δικαίωμα να ματαιώσουμε τις προσδοκίες του λαού μας ολοκληρώνοντας αυτό που άφησαν πίσω τους μνημονιακοί» αναφέρει σε ανάρτησή του στην σελίδα του στο FB ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας. «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι όρος επιβίωσης, αξιοπρέπειας και ανασυγκρότησης της χώρας είναι η απαλλαγή από το μνημονιακό καθεστώς» συμπλήρωσε στην ανάρτησή του.

Κριτική από Βαγγέλη Διαμαντόπουλο

Με ανάρτηση στο Facebook ο βουλευτής Βαγγέλης Διαμαντόπουλος εξέφρασε την διαφωνία του στην όπως αφήνει να εννοηθεί  Θατσερικού τύπου συμφωνία. «Το There Is No Alternative δεν μπορεί να έχει τη σφραγίδα της αριστεράς…» έγραψε ο βουλευτής.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24