search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:05
MENU CLOSE

Πολιτική κόντρα με αφορμή την κατάληψη της Νομικής

26.01.2011 09:40

Ενώπιον της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως «η Αριστερά γίνεται θιασώτης των πιο ξεπερασμένων αντιλήψεων και γραφειοκρατικών πρακτικών» και διερωτήθηκε: «Είναι αριστερή πολιτική να κληρονομείς χρέη στις επόμενες γενεές;».

Ενώπιον της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως «η Αριστερά γίνεται θιασώτης των πιο ξεπερασμένων αντιλήψεων και γραφειοκρατικών πρακτικών» και διερωτήθηκε: «Είναι αριστερή πολιτική να κληρονομείς χρέη στις επόμενες γενεές;».

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε: «Χρέος είναι να διαλύσουμε κάποιους μύθους για το τι είναι πρόοδος και τι συντήρηση».

«Είναι αριστερή πολιτική να κληρονομείς χρέη στις επόμενες γενεές; Είναι προοδευτικό να επιτρέπεις σε κάποιους να βγαίνουν στη σύνταξη στα 45 τους σε βάρος των υπόλοιπων ασφαλισμένων; Είναι αριστερή πολιτική οι σχέσεις εξάρτησης μεταξύ του κράτους και επιχειρηματιών ή με τους αγρότες μέσω επιχορηγήσεων;», διερωτήθηκε ο Πρωθυπουργός, υπεραμυνόμενος των πολίτικων που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση.

«Είναι αριστερή πολιτική να εκμεταλλεύεσαι τον πόνο των μεταναστών και να προωθείς την ανομία παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και το θεσμό του ασύλου;», συμπλήρωσε, ρίχνοντας τα βέλη του τόσο στα κόμματα της Αριστεράς και με αφορμή την κατάληψη της νομικής από μετανάστες.

«Αριστερά και πρόοδος δεν είναι η ανομία αλλά η ευνομία», τόνισε, συμπληρώνοντας: «Δεν είναι να επενδύεις σε μία κοινωνία μπάχαλο, δεν είναι τα προνόμια για λίγους αλλά το δικαίωμα σε όλους».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης υπερασπίστηκε το θεσμό του Ακαδημαϊκού Ασύλου, πρόσθεσε όμως ότι «δεν είναι για να εξυπηρετεί τις ανάγκες στέγασης των μεταναστών» και επανέλαβε στη βουλή ότι θα πρέπει οι πρυτανικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της προαναγγέλλει την κατάθεση πρότασης νόμου για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

«Οι υπεκφυγές και η πολιτική υποκρισία είναι επιτέλους καιρός να τελειώσουν. Το πανεπιστημιακό άσυλο, όπως ισχύει σήμερα, πρέπει να καταργηθεί. Είναι αξίωση της κοινωνίας και προϋπόθεση ομαλής λειτουργίας των Πανεπιστημίων μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Να δώσει λύσει «εδώ και τώρα» το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι ο Περισσός δεν πρόκειται να δεχθεί καμία παρέκκλιση από την έννοια του Πανεπιστημιακού Ασύλου.

Ευθεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος έκανε λόγο για «έγκλημα που συντελείται στην Νομική» ενώ επανέλαβε ότι θα πρέπει να καταργηθεί το Άσυλο.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας  ανέφερε ότι: «Η απεργία πείνας των μεταναστών μέσα στη Νομική Σχολή της Αθήνας, έχει δώσει αφορμή σε ακραίους κύκλους να ξεδιπλώσουν μια επίθεση συκοφαντίας απέναντι σε όσους συμπαραστέκονται στα αιτήματά τους. Έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να αλλάξει καθώς την συμφέρει την πολιτική ατζέντα» και πρόσθεσε ότι η προσπάθεια στοχοποίησης πολιτικών χώρων γελοιοποιεί αυτούς που την επιχειρούν.

Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της πρότασης της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών για αποστοχοποίηση του πανεπιστημίου και του πανεπιστημιακού ασύλου ωστόσο απέφυγε να απαντήσει ευθέως στο εάν προσωπικά συμφωνεί με αυτό που έγινε στη Νομική, ενώ πρότεινε οι μετανάστες να μεταφερθούν σε άλλο χώρο και συγκεκριμένα σε δημοτικό γυμναστήριο.

(Τo βίντεο είναι από το realportal.gr)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:04