search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:17
MENU CLOSE

Μένουμε ή όχι Ευρώπη…

24.06.2015 04:41
30/06/2020 - Media

Μένουμε ή όχι Ευρώπη… είναι ένα ερώτημα που απασχολεί τον τελευταίο καιρό πολύ τους Έλληνες αλλά και εν πολλοίς τους ξένους !!! 

 

Μένουμε ή όχι Ευρώπη… είναι ένα ερώτημα που απασχολεί τον τελευταίο καιρό πολύ τους Έλληνες αλλά και εν πολλοίς τους ξένους !!!

Οι δανειστές μας ζητούν επίμονα μέτρα εσωτερικής υποτίμησης χωρίς να θέλουν να ρίξουν ούτε μια ματιά σε μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος.

Μιλάμε δηλαδή ότι τον μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ακολουθήσουμε την ίδια μια αποτυχημένη συνταγή η οποία καιροσκοπικά και μακροπρόθεσμα μεγαλώνει διαρκώς  το  πρόβλημα αναχρηματοδότησης, ενώ προκαλεί ένα μεγαλύτερο χρέος σε βάρος της ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.   

Είναι φανερό ότι ο Τσίπρας πιέστηκε αφόρητα στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής για να βάλει τελικά στο τραπέζι της ευρωζώνης αυτή την πρόταση η οποία ουδεμία σχέση έχει με αυτά που υποσχέθηκε… Την ώρα μάλιστα που γνωρίζει ότι η κοινοβουλευτική του ομάδα θα αντιδράσει!!! Βέβαια για να μην προτρέχουμε η διαπραγμάτευση δεν έχει τελειώσει ακόμη…

Όμως πλέον το μόνο σίγουρο είναι ότι ο δρόμος  για την μη- ρήξη δεν προκρίνεται, αφού μαζί του φέρνει την τελμάτωση αλλά και τη δραματική μεγέθυνση της φτωχοποίησης, αφού η Ευρώπη έχει μετατραπεί σε διακυβερνητικό μοντέλο πιστωτών!

Οι άνθρωποι έκαψαν για τα καλά την έννοια της δημοκρατίας, και τον σεβασμό στη πολιτισμικότητα των χωρών που μας υποσχέθηκαν,  στο βωμό των  χρηματοπιστωτικών μέσων.

Οι Έλληνες τα έχουν πάρει όλα χαμπάρι και δεν θα δώσουν  άλλες ευκαιρίες σε πολιτικούς που λένε ότι και καλά θα τα αλλάξουν  όλα στη βάση της κοινωνικότητας και όχι της στυγνής επιχειρηματικότητας και τελικά κάνουν άλλα! Ιδίως τώρα που βλέπουν από παντού αδιέξοδο κοινωνικό, οικονομικό και φυσικό.  Και εννοείται ότι το τυράκι του Μένουμε Ευρώπη … δεν τους ανησυχεί καθόλου ούτε νοιάζονται για την  αποκοπή τους από τις “πολιτισμένες” χώρες και τους “πολιτισμένους” λαούς… Κάθε άλλο

Δεν φοβάται πλέον το σενάριο τρομοκρατίας  για την ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ η πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με διαδικτυακή δημοσκόπηση της δεξαμενής σκέψης Bridging Europe.  Την ίδια ώρα ούτε  το Grexit φοβάται το 63%
Το 63% των Ελλήνων!!!

Για το λόγο αυτό και τα ξένα ΜΜΕ τωρα γράφουν σενάρια που έχουν να κάνουν με  την πτώση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα Αυτή μάλιστα είναι η άποψη που εκφράζεται στο φύλλο της Handelsblatt, σε ένα άρθρο που μάλιστα φέρει τον τίτλο: “Η πτώση του Αλέξη Τσίπρα: Τι θα συμβεί στο μέλλον στην Ελλάδα;”.

Σκοπός φυσικά είναι η πρόκληση κοινωνικών και οικονομικών αναταραχών προκειμένου να εκτροχιαστεί η πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου και να «αναγκαστεί» η κυβέρνηση σε κινήσεις «συνεννόησης» όπως την εννοούν φυσικά οι μνημονιακοί.

Πολιτική ανωμαλία και εγκατάσταση «μαύρης κυβέρνησης» είναι το σενάριο που μελετούν στη Γερμανία, σε μια ακόμη επιβεβαίωση του defencenet.gr, αφού πρώτοι το είχαμε αποκαλύψει (διαβάστε σχετικά εδώ). Μάλιστα, η Γερμανία δεν διστάζει να στείλει ευθέως τα μηνύματα της αφού η Ηandelsblatt το φωνάζει ευθαρσώς:

“μετατρέπεται ο κύριος Αλέξης Τσίπρας σε έναν προσωρινό, αδύναμο πρωθυπουργό που παριστάνει τον αριστερό, χωρίς στην ουσία να μπορεί να εφαρμόσει ένα αυθεντικό σοσιαλ-δημοκρατικό πρόγραμμα – κάτι σαν μια παραλλαγή του Γιώργου Παπανδρέου – ή καταφεύγει σε γενικές εκλογές, εξηγώντας στον λαό τα λάθη του και την αδυσώπητη πραγματικότητα στην ευρωζώνη, ζητώντας την ψήφο του με κριτήριο την μεγαλύτερη ευαισθησία του, σε ό, τι αφορά στο μείζον κοινωνικό ζήτημα της Ελλάδας, σε σχέση με τους συντηρητικούς της δεξιάς και του κέντρου”.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10